Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 02. 2019. 07:07 >> 06:35
11

AFERA "KOVERTA"

Vuković: U CG nema povlašćenih

Državni organi trebalo bi da pokažu ozbiljnost, i to je najvažnije, kazao je Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, komentarišući za Dan aferu "Koverta", u kojem je jedan od glavnih aktera njegov prethodnik Slavoljub Stijepović.

 

On smatra da je odluka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) da od Demokratske partije socijalista (DPS) traži da u budžet vrati 47.500 eura još jedan dokaz da u Crnoj Gori nema povlašćenih.

"Mislim da već možemo da kažemo da je ovo slučaj, da je utvrđeno kršenje Zakona o finansiranju političkih partija, da je nadležna agencija reagovala u odnosu na Demokratsku partiju socijalista, da su preduzete određene mjere i da je novac vraćen. U svakom slučaju, to je još jedan dokaz da u našoj zemlji nema povlašćenih", kazao je Vuković.

Upitan da li očekuje da će funkcioneri DPS-a koji su do sada saslušavani ili će biti saslušani u tužilaštvu zbog afere "Koverta" podnijeti ostavke, gradonačelnik glavnog grada je odgovorio da ne želi da prejudicira ishod procesa.

"Hajde da ostavimo nadležnim organima da rade svoj posao, pa ukoliko se utvrdi subjektivna odgovornost, ja vjerujem da će ljudi znati šta im valja činiti", naveo je Vuković.

Afera “Koverta” izbila je 11. januara, kada je Duško Knežević, predsjednik Atlas grupe, u javnost pustio snimak na kojem se vidi kako bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću daje novac za potrebe izborne kampanje Demokratske partije socijalista.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније