Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2019. 17:10 >> 16:38
7

REAGOVANJE

Lipovina: Stvarnost u CG najgora je za mlade

Stvarnost u Crnoj Gori najgora je za mlade, kazala je predsjednica Foruma mladih SDP Cetinje, Ana Lipovina.

Lipovina je to saopštila u reagovanju na saopštenje kandidatkinje za odbornicu Demokratska partija socijalista u SO Tuzi Valentine Ljuljđurović, koja je navela da je DPS otvorio vrata svakom mladom čovjeku i pružila priliku da doprinese očuvanju mira.

"A koja nam je vrata otvorila DPS? Pa možemo da radimo u bilo kojem boljem restoranu u Njemačkoj ili fabrici u Luksemburgu ili da sreću potražimo u velikoj Americi. Ili da beremo grožđe i mandarine na Plantažama za dnevnicu od 12-14 eura. Možemo da radimo kao prodavačice za 193 eura na ruke i 75 eura bona za trgovinu ili kao šankeri u nekom modernom podgoričkom lokalu za 230 eura mjesečno. Možemo da potražimo "mladalačku DPS sreću" i otvorimo vrata nekog od hotela na crnogorskom primorju u kojem ćemo raditi po 10 sati za 250 eura, a sa mog Cetinja do tamo odlaziti stopom. Ili možemo, kao mlada Ljuljđurović ili neki moji sugrađani, da se "učlanimo u DPS-u" i kreće med i mlijeko. Neka državna kompanija, lokalna samouprava, izmišljeno radno mjesto, bitno je da svakog prvog legne plata. Da li je zarađena ili nije, manje je bitno", navela je Lipovina.

Ostatku omladine, kako je navela, preostaje da se bori protiv, "sistema zbog kojeg su hiljade mladih već napustile našu zemlju, a hiljade jedva čekaju da krenu".

"Ako ne promjenimo sistem vladanja, u Crnoj Gori će ostati da žive samo oni koji moraju ili koju su, kao Valentina, našli smisao života u otvorenim DPS vratima", poručila je Lipovina.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније