Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 02. 2019. 12:56 >> 13:21
25

PARTIJSKE REAKCIJE

Pobjeda Barana, zaštitili stav i prirodu

Političke partije pozdravile su odluku premijera Duška Markovića da se prekine sa izgradnjom vrtića u tom gradu, a lokacija vrati, koliko je god to moguće, u prethodno stanje.

 

Draginja Vuksanović Stanković saopštila je da su građani Bara ostvarili veliku pobjedu čuvajući svoje dvorište od namjere Opštine Bar i Ministarstva prosvjete da, mimo njihove volje, umjesto parka grade vrtić.

"Odlukom o obustavljanju gradnje, pokazalo se da ujedinjeni građani mogu uraditi ono što im je cilj - zaštita prava na sopstveno mišljenje, stav i prirodu, ma što o tome mislili oni koji su umislili da se za sve pitaju", istakla je ona.

Poslanik DF-a Slaven Radunović ocijenio je da povlačenje Markovića u ovom slučaju pokazuje da su protesti najbolji način da narod kroz njih dovede "ne samo do poništenja pojedinih odluka Vlade, poput ove zbog koje su stradali barski čempresi, već i da protestima dovede do ostavke Markovića i pada Vlade".

Baranima je čestitao na istrajnosti i uspjehu njihovih protesta koji su bili prava pokazna vježba "kako natjerati Vladu da se povuče".

"Odlučna borba Barana je sjajan podstrek građanskim protestima u Podgorici da svi zajedno istrajemo u njima do pada Vlade i ostavke Đukanovića", rekao je Radunović

Iz partije Biram Bar su istakli da će se založiti za organizovanje razgovara sa predstavnicima građanske inicijative o najboljoj lokaciji za izgradnju novog vrtića u Baru. 

"Pokazalo se još jednom da je razgovor sa građanima i slušanje njihovih zahtjeva najbolji put u politici", istakli su iz te partije.

Kako su kazali, upravo slušajući želje građana, Biram Bar je glasao na sjednici SO Bar za građansku inicijativu, a protiv izgradnje vrtića na lokaciji koja je predviđena DUP-om iz 2009.

"Sa druge strane, nadamo se da će i opozicija u Baru izvući nekakav nauk iz svega što se desilo. Prije svega, da ne napadaju Biram Bar- jer smo mi oduvijek bili dio rješenja, a ne problem", saopštili su.

Članica Predsjedništva DEMOS-a Tina Raičević smatra da je izjava premijera da se neće graditi vrtić u Baru prva pobjeda pobunjenih građana.

"Kada smo ujedinjeni u borbi za budućnost sigurno ćemo pobijediti", naglasila je ona.

I iz Ure su ocijenili da je današnji potez Markovića "velika pobjeda građana Bara, ali i Crne Gore i ogromno ohrabrenje građanima da u subotu dođu na proteste".

Dodaju i da je ovo najbolji pokazatelj građanima da se bunt isplati i da od sjedjenja kući nema ničega.

Demorkatska Crna Gora je ocijenila da su dešavanja u Baru pokazatelj i podstrek svima da se uporno, požrtvovano, hrabro i sa odlučnom borbom za ono što je ispravno može postići pobjeda nad silom i nepravdom. Smatraju da bi ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Opštine Bar Damir Šehović i Dušan Raičević trebalo da podnesu ostavke.

U SNP-u su istakli da nema sumnje da je bez ikakve političke konotacije protest osvježio Bar i Crnu Goru i dao nadu da u ovom gradu postoji hrabrost, mladalački bunt i vizija grada punog solidarnosti i ekonomskog blagostanja.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније