Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

21. 02. 2019. 13:47   >>  13:15

CRNOGORSKA SAOPŠTILA

"Opštini Tivat prijeti finansijska blokada"

Tivatski odbor Crnogorske saopštio je da Opštini Tivat prijeti finansijska blokada zbog zarobljenog novca u Atlas banci.

Kako su kazali, Opština Tivat na svom tekućem  računu u Atlas banci ima 1.653.840eura, dok 261.846 eura ima položeno u formi oročenog depozita, što zajedno iznosi 1.915.686,89 eura.

„Imajući u vidu paniku kod deponenata, čak i da se izvrši dokapitalizacija i banka dobije novog vlasnika, vrlo je vjerovatno da će uslijediti stampedo štediša i propast banke. U dugoročnom postupku najvjerovatniji je scenario da će Opština Tivat dobiti samo mrvice od dva miliona eura koja su joj zarobljena u Atlas banci,“ izjavio je Goran Božović, predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva Crnogorske.

Iz Crnogorske se pitaju da li je rukovodstvo Opštine planiralo da obavijesti svoje građane o ovoj zabrinjavajućoj situaciji "ili pak nijesu željeli da uznemiravaju javnost poraznom nesposobnošću koju demonstriraju svakodnevno".

"Takođe, upitno je i kakvu koordinaciju i jedinstvo imaju unutar partije, kojima se ovih dana DPS diči, kad iz vrha nijesu dobili signal da spašavaju sredstva prije blokade navedene banke, a da ne govorimo o neinformisanosti i nesposobnosti da se prepoznaju finansijski rizici na tržištu kapitala", saopšteno je iz Crnogorske.

Oni su naglasili da ukupan iznos blokiranih sredstava u Atlas banci iznosi više od 14 mjesečnih neto plata svih zaposlenih u lokalnoj upravi Opštine Tivat, planiranih budžetom za 2019. 

"Adekvatna odgovornost rukovodstva Opštine Tivat je najmanje što Crnogorska očekuje za štetu od dva miliona eura pričinjenu Opštini Tivat u ovom slučaju, kao i za ostalu jasno identifikovanu materijalnu štetu, što je posljedica loših odluka neodgovornih pojedinaca. Jasno je da se političkim strukturama koje delegiraju nesposobne i neodgovrne pojedince na najodgovornije funkcije više ne smije dati prostora, ako želimo budućnost", poručili su iz Crnogorske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније