Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 02. 2019. 12:28 >> 11:56

DPS DANILOVGRAD

Aktuelna situacija pokušaj destabilizacije CG

Aktuelna politička dešavanja su samo jedan od već viđenih scenarija i pokušaja da se destabilizuje Crna Gora i zaustavi njen put ka zapadnim i evroatlanskim integracijama, ocijenjeno je na sjednici Opštinskog odbora DPS Danilovgrada.

 

Na sjednici je konstatovano da će se ovi pokušaji destabilizacije Crne Gore završiti neuspjehom kao i do sada, i to na prvim sljedećim izborima ubjedljivim porazom.

Opštinski odbor DPS-a Danilovgrad je zaključio da sve što je do sada urađeno potvrda dosljednosti domaćinske politike DPS Danilovgrad da će i dalje nastaviti da odgovorno radi na razvoju svog grada predvođeni predsjednikom Milom Đukanovićem.

Konstatovani su i dalji prioriteti u radu.

Bulevar s četiri trake između Podgorice i Danilovgrada, rekonstrukcija starog puta od Podgorice do KP Doma i martinićkog puta neki su od najznačajnijih prioriteta u narednom period.

DPS Danilovgrada je na jučerašnjoj sjednici razmatrao i jednoglasno usvojio realizaciju izbornog programa u 2018. godini, kao i rad odborničkog kluba u lokalnom parlamentu. 

Konstatovano je da dinamika realizacije izbornog programa ide predviđenim tokom i da će takva biti nastavljena u 2019. godini kroz realizaciju najznačajnijih projekata, uz podršku Vlade Crne Gore.

Kao najznačajnije projekte koji će biti realizovani u narednom periodu su i izgradnja i rekonstukcija postojeće kanalizacione mreže, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcija glavnog terena FK “Iskra” i izgradnja pomoćnog sa postavljanjem reflektora.

Prioritet je, kako su kazali, i izgradnja stanova za penzionere i socijalne slučajeve, vodovodne, elektro i putne infrastrukture, te rekonstrukcija brojnih gradskih i prigradskih ulica, Zavičajnog muzeja.

Među prioritetima je i izgradnja regionalnog centra za obuku spasilaca u slučaju poplava i klizišta, rekonstrukcija dječjeg vrtića i otvaranje novih jaslica, sanacija sportskih poligona u školskim dvorištima, izgradnja 68 stanova za pripadnike Vojske Crne Gore i izgradnja pružnih prealaza i otvaranje novih privrednih subjekata;

“Na sjednici je razmatran rad kluba odbornika u lokalnom parlamentu koji je ocijenjen pozitivno te da odbornički klub daje konstruktivan doprinos uspješnom radu lokalnog parlamenta. Takođe je ocijenjeno da lokalna uprava radi punim kapacitetom koja se ogledava kroz obavljanje organizovane, normativne, budžetske, protokolarne i nadzorne funkcije koju Predsjednik opštine vrši u sistemu lokalne vlasti”, saopštio je DPS.

Razmatrana je i trenutna politička situacija, pa je konstatovano da je ovoije Crne Gore završiti neuspjehom kao i do sada, i to na prvim sledećim izborima ubjedljivim porazom”, navode iz OO DPS-a Danilovgrad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније