Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

22. 02. 2019. 13:45 >> 13:15
2

HAN - BRAJOVIĆ

Ulazak u EU da bude zasnovan na kompromisu

Zajednički cilj, a to je ulazak u Evropsku uniju, mora biti zasnovan na kompromisu, u čemu i vladajuća većina i opozicija imaju svoju odgovornost, kazao je evropski komesar za proširenje Johanes Han, tokom sastanka sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

„U utakmici za Evropsku uniju mora učestvovati cijeli nacionalni tim, a za takmičenje između timova postoji nacionalni šampionat“, kazao je Han, objašnjavajući na slikovit način svoje viđenje dijaloga vlasti i opozicije.

Kako je saopšteno iz Parlamenta, komesar Johanes Han je istakao posebnu ulogu Skupštine Crne Gore u integracionim procesima, kao i potrebu zajedničkih napora na nacionalnom nivou, imajući u vidu da postoji zajednički pogled na evropsku perspektivu naše zemlje.

"Skupština Crne Gore je po riječima OEBS/ODIHR jedan od najotvorenijih parlamenata za razgovor o preporukama koje treba ugraditi u izborno zakonodavstvo, a dobro bi bilo da sve parlamentarne stranke zajedno sa nevladinim sektorom i akademskom zajednicom učestvuju u njegovom unaprjeđenju, kako bi u izbornu godinu 2020. ušli sa zadovoljavajućim zakonodavnim rješenjem, prihvatljivim za sve“, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore, na sastanku sa Hanom.

Brajović je takođe upoznao sagovornika da je na juče održanoj vanrednoj sjednici Skupštine bilo riječi o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, uz učešće najvećeg dijela opozicije, a da konkretne zaključke treba donositi samo na osnovu konkretnih činjenica.

Brajović je uoči izbora za Evropski parlament zahvalio komesaru Hanu na njegovom doprinosu regionalnoj stabilnosti i dobronamjernom pristupu prema Crnoj Gori, i iznio očekivanje da u novom sazivu Evropske komisije neće doći do promjena u politici proširenja i poštovanja principa regate.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici Skupštine Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu, kao i predsjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Odbora za evropske integracije Andrija Nikolić i Slaven Radunović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније