Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 02. 2019. 17:09 >> 16:41
2

PAVIĆEVIĆ PORUČIO

"Trenutak za hrabre i razborite odluke"

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević podržao je odluku Gradskog odbora u Podgorici da se raskine koalicija sa DPS u glavnom gradu.

“Veoma sam zadovoljan zbog odluke Gradskog odbora Crnogroske u Podgorici jer su pokazali razumijevanje za posljednje događaje. Ovom odlukom je jasno poručeno da Crnogorska nije spremna da, radi vršenja vlasti ili bilo kakavog stranačkog interesa, pristaje na kupovinu glasova, nelegalne radnje ili ponašanje koje diskredituje našu političku borbu. U demokratskom društvu nikome ne smije da bude dozvoljeno da nečasnim mehanizmima prekraja izbornu volju građana. Naša, pa i moja misija u Crnoj Gori je da uspostavimo nova pravila u politici, da ponudimo časne modele i pokažemo da se politika može voditi na drugačiji, bolji način“, rekao je Pavićević.

On je dodao da ova odluka predstavlja vrstu podrške građanskim protestima i jasnu poruku da je Crnogorska spremna da, u trenutku kada je veoma korisno za stranku da ostane u vlasti, pokažemo građansku hrabrost i nesebičnost. Kako je naveo, nije ovdje riječ samo o učestvovanju u vlasti, nego o budućnosti naše države.

“Ako nema poštovanja institucija, država nam je temeljno ugrožena na duži rok. A pobunjeni crnogorski građanin danas je ustao u odbranu baš te, naše, crnogorske države”, podsjetio je Pavićević.

Na pitanje kako komentariše da je jedan broj članova nakon oduke o raskidu koalicije sa DPS-om istupio iz Crnogorske, Pavićević kaže da je pravo svakog člana da ima svoje mišljenje i pravo da istupi ako se ne slaže sa politikom ili odlukama partije.

“Ovo je trenutak za razborite i hrabre odluke, i Crnogorska će hrabro i razborito da djeluje. Našim bivšim članovima se zahvaljujem na zajedničkom radu do sada”, poručio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније