Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 02. 2019. 17:47 >> 17:17
9

PROTEST U BUDVI

"Opozicija treba da se međusobno dopunjuje"

U Budvi je, u Starom gradu, danas održan protestni skup pod nazivom "Gotov je! Ne boj se.", koji su organizovali Aleksa Bečić, Miodrag Lekić, Vladimir Pavićević.

Kako navode, skupu su prisustvoli poslanici, odbornici i drugi funkcioneri Demokrata, Demosa i Crnogorske, kao i veliki broj građana. Okupljenim građanima obratili su se Dragan Krapović, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević.

Bivši predsjednik budvanske opštine i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva, Dragan Krapović, rekao je da su u Budvi „znali na koji način DPS dobija izbore decenijama unazad, znali za pritiske, koverte, znali i upozoravali na sve ogavne stvari koje rade da bi opstali na vlasti sa samo jednim ciljem – da pokradu sve resurse koji pripadaju gradu i državi“ i podsjetio na događaje uoči lokalnih izbora 2016.

"Mi smo pobjedu 2016. izvojevali upravo na ulici“, podsjetio je Krapović. „Evidentirali štabove DPS-a s angažovanim privatnim obezbjeđenjem i kovertama punim kriminalnog ili što reče Đukanović – „interesno-predusretljivog novca“. Nakon što smo otkrili i upozorili nadležne gdje se obavlja kupovina glasova, naočigled svih nas i naočigled policije koja koristi zgradu pored, nemoćno smo gledali kako svi naši pozivi institucijama da rade svoj posao bivaju ignorisani, a prijave odbačene. To je slika i prilika crnogorskih institucija. To nas čini tužnima", rekao je Krapović.

Lider Demokrata Aleksa Bečić ponovo je istakao da opozicija ne treba da se napada, već je potrebno da sarađuje i međusobno se dopunjuje.

"Lično sam primio u prethodnih nekoliko godina mnogo žestokih udaraca od kolega iz opozicije, kako na ličnom, tako i na političkom planu. Sve to ostavljam sa strane, to je iza nas, to je prošlost. Što se mene i Demokrata tiče, stavljam veto na sve međusobne napade u bilo kom obliku sve dok ne smijenimo vlast i oslobodimo našu državu i njene institucije. Zato, kolege iz SNP-a, DF-a, SDP-a, Ujedinjene i svi ostali, vjerujem da su svađe i prepirke iza nas, a saradnja, dopunjavanje, istrajavanje i pobjeda nešto što je naša budućnost”, kazao je Bečić.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić poručio je da nije vrijeme za govore, već dogovore, između građana koji su odlučili da ne budu poniženi i otuđene vlasti.

"Potcjenjuju građane ako misle da je ovo jedan prolazan revolt. Građani su na barikadama, sa samosvješću, kritičkim mišljenjem, i odlučnošću da dođe do konačne promjene. U aferama se osjeća zadah truleži, a mi nemamo ozbiljan odgovor vlasti. Nevjerovatne gluposti se saopštavaju. Neko je Mila Đukanović uporedio sa Svetim Petrom. To su nevjerovatne gluposti, ali sve to izražava agoniju sistema. Objasniće nam premijer Marković ovu situaciju u Baru oko vrtića. Da li je odlučio da posluša glas građana ili se govori o nekoj kazni?", rekao je Lekić.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević istakao je da se upravo se na primjeru Budve pokazalo da opozicija može da bude dobra alternativa lošoj vlasti.

"Budvani su bili hrabri i 2016. godine na izborima poručili da žele promjene. Hrabrost naših Budvana je potrebna danas i cijeloj Crnoj Gori. Zato ćemo danas iz Budve, nakon ovog protesta, da krenemo i za naš Glavni grad", rekao je Pavićević.

Pavićević je poručio da će se boriti da Crna Gora postane stabilna, savremena, i demokratska država.

Svi okupljeni su se nakon završetka skupa uputili za Podgoricu gdje će se od 18 časova pridružiti masovnom građanskom protestu „Odupri se 97000“.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније