Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 02. 2019. 18:14 >> 17:42
1

MARKOVIĆ U MALESIJI

"Obezbijedićemo uslove za razvoj i napredak Tuzi"

Naše programsko opredjeljenje je da posvećeno radimo na stvaranju uslova za napredak najmlađe opštine kroz ulaganje u putnu, komunalnu i društvenu infrastrukturu. Posebno vodimo računa o objektima za obrazovanje i zdravstvo. Vrtić za najmlađe Tuzane vrijedan 1,7 miona eura biće ubrzo u funkciji, kazao je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Marković je danas razgovarao sa žiteljima Malesije i Tuzi o najvažnijim pitanjima za razvoj tog kraja.  

On je, kako se navodi u saopštenju, posjetio mjesnu zajednicu Karabuško polje i mještane uvjerio u jasno opredjeljenje da se brzo stvaraju pretpostavke za gradnju osnovne škole na ovoj lokaciji, ocijenivši opravdanim da se za nekoliko stotina djece koja na nastavu putuju po više kilometara u jednom pravcu, mora izgraditi škola u njihovom mjestu.

Marković je obišao i uspješnu firmu Dauti komerc koja zapošljava oko 50 radnika, i podstakao menadžment za razvoj biznisa u kojem već postižu uspjehe.

"On je građanima saopštio da su tokom mandata politike koju dominantno predstavlja Demokratska partija socijalista stvorene pretpostavke za status samostalne opštine Tuzi", navodi se u saopštenju.

Pored toga, Marković je poručio da građani Tuzi svojim odnosom prema Crnoj Gori doprinose njenim najvažnijim ostvarenjima, uključujći i ambijent suživota, dobrih komšijskih odnosa sa okolnim regijama, i tradicionalne multinacionalne i multivjerske harmonije.

"Naše programsko opredjeljenje je da posvećeno radimo na stvaranju uslova za napredak najmlađe opštine kroz ulaganje u putnu, komunalnu i društvenu infrastrukturu. Posebno vodimo računa o objektima za obrazovanje i zdravstvo. Vrtić za najmlađe Tuzane vrijedan 1,7 miona eura biće ubrzo u funkciji. Uvjeren sam da će se rezultati naše dosljedne politike vrlo brzo odraziti na ukupni kvalitet života građana Tuzi i Malesije", poručio je Marković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније