Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ PR Centar, Objavila: J.B.Č. ]

28. 02. 2019. 12:30 >> 12:01

CeMI ORGANIZUJE

Lokalne konsultacije oko izborne reforme

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) organizovaće lokalne konsultacije sa građanima u svim crnogorskim opštinama, u cilju boljeg sagledavanja i razumijevanja problematike i značaja nove izborne reforme, a prvo konsultovanje će biti održano u petak u Herceg Novom.

Kako je saopšteno iz CeMI-ja, lokalne konsultacije sa građanima će biti održane u okviru projekta Neka slobodni izbori postanu navika! – Izgradnja povjerenja u integritet izbornog procesa u Crnoj Gori, koji se realizuje uz podršku Evropske komisije.

"Lokalne konsultacije se organizuju sa ciljem uključivanja svih zainteresovanih građana, kako bi aktivno doprinijeli procesu usvajanja nove izborne reforme i iznijeli svoje stavove o istoj. Ovaj vid komunikacije će omogućiti građanima da bolje sagledaju i razumiju problematiku i značaj nove izborne reforme za cjelokupno društvo", kaže se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su ukazali da crnogorski građani do sada nisu neposredno konsultovani po ovom pitanju, te je ovo prilika da se, kako se navodi, uključe u intenzivnu diskusiju i istaknu probleme i moguća rješenja u pogledu nedostataka aktuelnog izbornog okvira.

Građani će u toku lokalnih konsultacija, kako se dodaje, moći da podijele svoja neposredna iskustva kada su u pitanju izborni proces i njihova biračka prava.

"Svi glavni zaključci sa lokalnih konsultacija će biti predstavljeni, u formi izvještaja, članovima Građanskog savjeta za slobodne i fer izbore, sa ciljem inkorporiranja istih u preporuke GS-a. U proces realizacije lokalnih konsultacija će biti uključena i partnerska organizacija NVO Bonum, naročito u sjevernim opštinama", navodi se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su saopštili da će prve lokalne konsultacije biti realizovane u petak u Herceg Novom, sa početkom u 10 sati, u Sali Skupštine opštine.

"Svi zainteresovani građani su dobrodošli da doprinesu kvalitetu javne rasprave", istakli su iz CeMI-ja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније