Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 03. 2019. 07:30   >>  06:57 4

ZBOG PERFORMANSA ISPRED DN

Prekršajne prijave protiv aktivista GP URA

Podgorička policija pokrenula je prekršajni postupak protiv aktivista Građanskog pokreta URA Simona Curanovića, Bojana Jevrića, Milana Đakovića i Milete Radovanića, zbog incidenta koji su 21. februara organizovali ispred ulaza u Dnevne novine i Pobjedu, pišu Dnevne novine.

Oni se, kako navodi list, terete za nepristojno ponašanje iz Zakona o javnom redu i miru jer su ispred vrata razbacali više primjeraka novina i nekoliko rolni toalet papira.

Podsjećamo, aktivisti Ure su 21. februara oko 10 sati došli ispred prostorija Dnevnih novina, pokušali da otvore ulazna vrata, izvodeći performans koji u tom mediju tumače kao atak na imovinu i pritisak na uređivačku politiku privatnog medija, kao i crtanje meta novinarima Dnevnih novina.

Događaj je prijavljen podgoričkoj policiji koja je odmah izašla na lice mjesta i o istom obavijestila dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje u cilju identifikacije lica aktera navedenog događaja.

Nakon što su na FB profilu građanske partije URA pojavio snimak perfomansa gdje se vide akteri navednog događaja, policija je indentifikovala osobe sa pomenutog snimka i privela ih na informativni razgovor.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac koji se izjasnio da u radnjama osumnjičenih nema elemenata krivičnog djela.

Protiv njih zatim je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv simpatizera URE, zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj iz člana 5 nepristojno ponašanje Zakona o javnom redu i miru.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније