Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

01. 03. 2019. 15:26 >> 14:53
2

SEKULIĆ PORUČIO

Ulice i trgovi nijesu dio mog političkog imidža

Politički stil Crnogorske nije građen da bi bio populistički ili još manje protestni, poručio je Danilo Sekulić, bivši predsjednik podgoričkog odbora Crnogorske i član te partije. On je saopštio i da nije spreman da se politički profiliše tako što bi ulice i trgovi bili dio njegovog imidža.

Januara 2018. godine predsjednik koji je tada izabran na kongresu Vladimir Pavićević, kako podsjeća Sekulić, promoviše ustavni patriotizam, poštovanje ustava Crne Gore kao najvišeg pravnog akta i najvećeg stepena zaštite svakog građanina.

“Naglašeno je tada da je DPS naš prirodni koalicioni partner i da bez saradnje sa DPS-om ne može biti promjena. Svi u Crnogorskoj smo bili jedinstveni i odlučni da se na lokalnim izborima u Podgorici predstavimo kao stranka suverenističke opredijeljenosti i naše ideje ustavnog patriotizma.Koalicioni sporazum na nivou Podgorice potpisan sa DPS-om i drugim koalicionim partnerima u maju mjesecu 2018. godine bio je jedan sasvim normalan slijed naše politike”, navodi Sekulić.

Kaže i da Crnogorska kroz učešće u kampanji od koalicionih partnera nije tražili, ni dobila nikakve apanaže. Tokom prošlogodišnjeg ljeta na snagu je stupio dogovor o vršenju vlasti Crnogorske u opštini Budva. 

“U ovom slučaju Crnogorska je bila glavni akter i odabrala je da vrši vlast sa opozicionim subjektima. Poštujući dogovor o autonomiji donošenja odluka i pravilo samostalnog odlučivanja svakog gradskog odbora unutar Crnogorske, odbor glavnog grada nije iznosio svoje stavove po pitanju tadašnje odluke gradskog odbora Budva”poručio je Sekulić i dodao da se od tada sve mijenja i prema podgoričkom odboru.

“Usmjerava se tihi pritisak od strane DPS-a i rukovodstva Crnogorske. Ovakav ambijent izaziva negodovanja i razdor kod članova Crnogorske, a i kod javnosti. Podgorički odbor Crnogorske 26. februara 2019. godine održao je suženu konvenciju, s obzirom da su nas prethodno napustili preostali članovi, na kojoj je jednoglasno odlučeno da se za novog predsjednika gradskog odbora opštine Podgorica izabere Predrag Kalezić”, naveo je bivši predsjednik gradskog odbora Crnogorske.

Kaže i da je na suženoj konvenciji bilo prisutno devet članova gradskog odbora Podgorice.

“Neposredno po izboru za predsjednika gradskog odbora Podgorice Kalezić je uputio javni poziv građanstvu Podgorice, Nikšića i cijele Crne Gore da uzmu učešće na protestima. Ovaj poziv je ponovio i predsjednik gradskog odbora Nikšića Crnogorske”, poručio je Sekulić.

Kaže i da mu je cilj da pojasni svoj stav i dešavanja u Crnogorskoj u posljednjih godinu.

“Politički stil Crnogorske nije građen da bi bio populistički ili još manje protestni. Naprotiv, predsjednik Pavićević je mnogo puta izjavljivao da treba smirivati vrelu krv, a uključiti zdrav razum. Nisam spreman da se politički profilišem tako što bi ulice i trgovi bili dio mojeg imidža. Smatram da su građanski protesti stvar slobodne volje svakog pojedinca”, zaključio je Sekulić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније