Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

01. 03. 2019. 16:55 >> 16:30
2

SASTANAK SA ĐUKANOVIĆEM

Raimondi zadovoljan napretkom u oblasti pravosuđa

Količina predstavki podnesenih Evropskom sudu za ljudska prava iz Crne Gore nije razlog za brigu, jer najveći broj njih bude odbačen, kazao je predsjednik tog suda Gvido Raimondi na sastanku sa predsjednikom Milom Đukanovićem. Oni su se saglasili da mjerljiv pokazatelj može samo biti broj presuda, kojim je utvrđeno kršenje Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnijh sloboda.

Predsjednik Crne Gore, primio je danas, na Cetinju, predsjednika Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Gvida Raimondija, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Evropskog suda za ljudska prava impresioniran je, kako se navod, napretkom koji je Crna Gora ostvarila u oblasti pravosuđa.

“Izrazio je zadovoljstvo povodom dosadašnje participacije Crne Gore u radu Savjet Evrope, i naglasio odličnu saradnju sa Evropskim sudom za ljudska prava, posebno pohvalivši ulogu crnogorskih sudova i sudija koji prate praksu evropskih kolega i aktivno doprinose njenom daljem širenju i implementaciji najsavremenijih standarda evropskih pravnih tekovina”, navodi se u saopštenju predsjednikovog kabineta.

Sagovornici su se saglasili, da iako je Crna Gora u vrhu liste po broju podnesenih predstavki Evropskom sudu za ljudska prava, ukupna količina nije razlog za bilo kakvu zabrinutost, jer njaveći broj njih bude odbačen.

“Mjerljiv pokazatelj može samo biti broj presuda, kojim je utvrđeno kršenje Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnijh sloboda. Takođe, konstatovana je efikasnost u izvršenju presuda Evropskog suda za ljudska prava, te podrška budućoj istinskoj saradnji”, zaključeno je u saopštenju.

Đukanović je čestitao sagovorniku dva značajna jubileja koja se obilježavaju ove godine, 60 godina od osnivanja Evropskog suda za ljudska prava i 70. godišnjicu osnivanja Savjeta Evrope.

“U tom kontekstu je istakao da su upravo naša iskustva proistekla iz saradnje sa ovim institucijama, doprinijela dinamičnijem i osjetnom usvajanju savremenih demokratskih vrijednosti koje baštini današnja razvijena Evropa. Dodao da je crnogorsko angažovanje na ovom polju išlo u korak s ostvarenjem članstva u NATO-u, kao i u pregovorima o pristupanju EU, kao strateškom cilju naše vanjske politike”, navodi se u saopštenju predsjednikovog kabineta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније