Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

02. 03. 2019. 10:33 >> 10:02
6

REAGOVANJE NA POSKUPLJENJA

SNP: Zaustavi namete

Socijalistička narodna partija Crne Gore učiniće sve da zaustavi namete kojima aktuelna vlast ugrožava egzistenciju većine naših građana, saopšteno je iz te stranke.

Podsjećaju da je minimalna zarada u Crnoj Gori i dalje najniža u regionu i iznosi 193 eura.

Kako navode u SNP, sudeći prema stavovima odgovornih tolika će biti i u narednom periodu.

“Da bi se dočarala crnogorska stvarnost, potrebno je navesti još nekoliko važnih činjenica. Oko 40 hiljada crnogorskih građana nalazi se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, više od 10 hiljada penzionera prima penziju u iznosu od 125 eura, a prosječna plata već nekoliko godina ne prelazi 500 eura”, saopšteno je iz SNP-a.

Elektroprivreda Crne Gore, kako navode u SNP-u, nedavno je najavila poskupljenje električne energije, a “smiješi” nam se i skoro poskupljenje vode.

“Iako je Ustavom definisano da smo država socijalne pravde, oko 200 hiljada građana nalazi se na ivici egzistencije”, poručuju iz SNP-a.
Aktuelna vlast, kako poručuju iz SNP-a, radi za lične interese pojedinaca, a ne za opšte dobro svih građana.

“Zbog toga će biti politički kažnjena, a protesti koji se dešavaju ovih dana, pokazatelj su da su i građani postali svjesni situacije u koju su nas doveli vlastodršci”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Kažu i da SNP kao svoju programsku odrednicu ima borbu za državu socijalne pravde, u kojoj će svi građani imati jednake šanse za dostojanstven život i pravnu sigurnost i u kojoj će mladi ostajati da rade i žive i zasnivaju svoje porodice.

“Nastavićemo to da radimo i dalje i daćemo sve od sebe da zaustavimo namete kojima aktuelna vlast ugrožava egzistenciju većine naših građana”, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније