Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

02. 03. 2019. 17:33   >>  17:47 18

PROTEST U NK

"Ne želimo rekonstrukciju, već pad Vlade"

Predstavnici Demokratske Crne Gore, Crnogorske i Demosa održali su danas protestni skup u Nikšiću, s kog su poručili da ne žele rekonstrukciju Vlade, već njen pad i izbor nove koja bi stvarala "uslove za poštene izbore".

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić poručio je vlasti "da drži dalje ruke od opozicionih predstavnika i birača", jer „napad na jednog je napad na sve nas“.

Bečić je najavio da će od Nikšića krenuti "ekonomska i moralna obnova Crne Gore".

Prema njegovim riječima, ključna stvar u danima koji dolaze je jedinstvo "nezadovoljne, većinske i građanske Crne Gore" koja traži sistemske promjene u institucijama i pad kompletne izvršne vlasti.

“Nećemo nikakvu rekonstrukciju Vlade kao 2016, već pad ove i izbor nove Vlade koja bi stvarala uslove za poštene izbore, a koju ne može da vodi DPS“, rekao je Bečić.

 las pobunjenih crnogorskih građana neće se stišavati i biće još glasniji, zato što je sve više onih koji se bore za ideale pravde, čestitosti i slobode, saopštio je predsjednik Demokratske Vladimir Pavićević u Nikšiću.

Pavićević je na protestnom skupu pod sloganom „Gotov je, ne boj se“ na platou kod zgrade Skupštine opštine u Nikšiću rekao da se napadi na njega i Crnogorsku pojačavaju, nazivajući ih autsajderima i kvaziustavnim patriotama, a pri tom je vlast „svu mašineriju sa kojom raspolaže uključila u obračun sa nama“.

Prema njegovim riječima, ključna poruka okupljenih građana glasi „promjene“, koje su nužne kako bi se izgradilo savremeno društvo u kome će vladati pravda i red, a čiji temelj će biti sloboda svakog građanina da misli, udružuje se, bira i bude biran.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić ocijenio je da je svima jasno u Crnoj Gori da aktuelni sistem „puca iznutra i po svim šavovima“, kao i da "paralelno traje nepodnošljiva lakoća laganja vlasti koja pokušava da prikaže da je sve normalno, čime odbijaju mirnu tranziciju".

Lekić je kazao da građani pripremaju odgovor na duboku krizu i sve su više ujedinjeni, kao što je ujedinjenjo građanskog i političkog, jer svi želimo da „provjetrimo ustajali vazduh od zagađene atmosfere nastale od rušenja svih mogućih vrijednosti“.

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније