Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 03. 2019. 14:18 >> 13:45
3

IZVODIO PERFORMANS

Član Mladih demokrata priveden u Danilovgradu

Član Mladih demokrata danas je protivzakonito priveden u Danilogradu, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kako dodaju iz te partije njihov mladi aktivisti koji je u centru Danilovgrada mirno i građanski izražavao svoje političko uvjerenje, kroz sada već dobro prepoznati performans, priveden je u stanicu policije po prijavi Prve banke.

"Naime, dok je aktivista Mladih demokrata mirno protestvovao u centru grada, u ulici koja je zatvorena za saobraćaj, došlo je policijsko vozilo iz kojeg je izašao policijac u civilu i rekao mladom aktivisti da mora da ga privede u policijsku stanicu Danilovgrad", navodi se u saopštenju.

Tom prilikom, tvrde, policajac mu nije saopštio njegova prava, niti mu je dao bilo kakav zapisnik o privođenju.

"Na pitanje predstavnika Mladih demokrata zbog čega ga privode, policijski službenik mu je rekao da se nalazi ispred Prve banke, kao i da navodno plaši ljude i djecu", navode Demokrate.

Tvrde da je u pitanju puka izmišljotina i neutemeljeni navod, te da je upravo suprotno, jer je veliki broj djece htio da se slika sa njihovim aktivistom.

Predstavnika Mladih demokrata, kako dodaju, policijskim autom odveli su u CB Danilovgrad, i tamo ga, kako navode, gotovo sat bespotrebno i protivzakonito držali.

"Nakon skoro sat vremena aktivista Mladih demokrata je pušten, i kako nam je saopštio, lice za koje smatra da je komandir danilovgradske policije ga je ispitivalo u prisustvu još četiri lica. Tom prilikom, aktivisti Demokrata saopštene su i uperene, što posredno, što neposredno, prijetnje riječima: 'Nemoj slučajno da se opet pojaviš na istom mjestu sa maskom, jer ako se desi bilo kakvo razbojništvo u Danilovgradu ti ćeš biti glavno osumnjičeni'", navode Demokrate.

Ovo je, dodaju, još jedan dokaz da ne živimo u državi vladavine prava i socijalne pravde.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније