Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

07. 03. 2019. 21:16 >> 20:42

FORUM ŽENA SD-A

Dajemo doprinos ravnopravnosti žena

U susret Međunarodnom danu žena, beranski odbor Foruma žena SD-a organizovao je panel diskusiju na temu: "Žene u politici (NE)VIDLJIVE".

Kroz razgovor o zastupljenosti žena na pozicijama odlučivanja, njihovoj vidljivosti u politici, ulozi partijskih ženskih organizacija, ali i solidarnosti i saradnji žena iz različitih partija, zainteresovanim se htjelo ukazati na važnost učešća žena u politici, te podsjetiti šta ustvari simbolizuje 8. mart i istaći da borba za punu ravnopravnost i dalje traje.

„Forum žena Socijaldemokrata kroz svoje aktivnosti nastoji da promijeni stereotipne poglede u vezi sa tim šta se od žena očekuje u politici, ali i u svim drugim sferama života. Mi smo svjesne da žene kao više od polovine stanovništva nijesu dovoljno zastupljene na pozicijama odlučivanja, iako je taj procena, zahvaljujući zakonskim rješenjima danas veći nego ikada. Uvjerene smo da će se u narednom periodu realizovati zahtjev za povećanjem obavezne kvote u izbornom zakonu na 40% i tome želimo da damo puni doprinos. Ono što, takođe, uvijek ističemo jeste važnost kreiranja politika koje doprinose ekonomskom osnaživanju žena, jer je to preduslov da se one uključe u sve ostale sfere“ – poručila je Vanja Raičević, predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Berana.

Događaju su, pored ostalih zainteresovanih sugrađanki i sugrađana, prisustvovale i predsjednice odbora Foruma žena SD-a iz Plava, Bijelog Polja i Rožaja, Sanija Srdanović, Fatima Mehović i Aldijana Kalač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније