Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

08. 03. 2019. 19:52   >>  19:19 1

NIMANBEGU

Unutrašnji politički konflikti izazov za demokratiju

Unutrašnji politički konflikti, koje proživljavaju Crna Gora i Albanija, izazovi su za demokratiju, ocijenio je potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu, dodajući da uvijek postoji nada da će se razriješiti u dobrobit građana.

Nimanbegu se danas sastao sa vršiocem dužnosti ministra za Evropu i vanjske poslove Albanije, Gentom Cakajem, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine, sagovornici su ocijenili da su odnosi između Crne Gore i Albanije odlični, bez otvorenih pitanja, ali da uvijek postoji mogućnost unaprjeđenja.

Nimanbegu je upoznao Cakaja sa političkom situacijom u Crnoj Gori, prije svega u svjetlu bojkota parlamenta od opozicije, dodajući da je uvjeren da je jedino mjesto za politički dijalog upravo Skupština.

„Radna grupa za unaprjeđenje izbornog povjerenja, stvorena u Skupštini Crne Gore, trenutno ne funksioniše“, kazao je Nimanbegu.

Kako je naveo, Crna Gora je država kojoj je prioritet pitanje dobrosusjedstva, i da ima izuzetno dobre odnose sa svim susjedima.

„Unutrašnji politički konflikti koje proživljavamo ovih dana u obje države izazovi su za demokratiju, ali uvijek postoji nada da će se razriješiti u dobrobit građana“, rekao je Nimanbegu.

Prema njegovim riječima, Albanci u Crnoj Gori pokušavaju da ne stvaraju dodatne probleme, koji bi opteretili ionako dijametralno suprotne stavove pozicije i opozicije.

„Ali, svakako smo u potpunosti angažovani u jačanju državnih institucija“, dodao je Nimanbegu.

Cakaj je, kako se navodi, visoko ocijenio položaj Crne Gore kao regionalnog lidera u evropskim integracijama, i dodao da se nada da će Albanija od Crne Gore dobiti podršku u zakašnjelim integracijama.

„Vezano za položaj Albanaca u Crnoj Gori, sagovornici su iznijeli svoja razmišljanja o proaktivnoj ulozi Albanije, a to je ujedno i njihova ustavna obaveza“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније