Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

09. 03. 2019. 08:45   >>  08:12 2

NEDOVIĆ ISTAKAO

Ako koncesija za Luku prođe, koalicija više neće postojati

Koalicione vlasti u Kotoru neće biti ukoliko se 13. marta usvoji koncesioni akt na ponovljenoj vanrednoj sjednici akcionara Luke Kotor, poručio je predsjednik Opštinskog odbora SDP-a Kotor.

Vanredna skupština akcionara Luke Kotor zakazana je za 13. mart, a na dnevnom redu je davanje ovlašćenja predsjedniku Borda direktora za potpisivanje Ugovora o prvenstvenoj koncesiji za privredno korišćenje trgovačke luke Kotor sa Vladomm, čiji sastavni dio je Poslovni plan za period od 12 godina. Prema njegovim riječima, na taj potez SDP se neće odlučiti zbog spaljivanja karnevalske figure lidera SDP-a, ni, kako poručuju, skaradne optužnice u listu Karampana, već ukoliko dođe do davanja koncesije za kotorsku luku.

"Ako predsjednik opštine Vladimir Jokić glasa za koncesioni akt, imaće velike probleme i to ne samo sa SDP-om već i sa još nekim drugim činiocima", kaže Nedović, prenosi Skala radio.

Poručio je da se SDP neće svađati sa partnerima oko malih i sitnih stvari.

"Kompromise činimo kad su manje stvari u pitanju, ali oko nekih stvari kompromisa nema. Dakle, ova odluka ne može da prođe jer koncesioni akt, koji je rađen na temelju investicionog plana i programa je loš po grad i građane. Opredjeljuje nakaradno sudbinu ovog grada i ovog zaliva decenijama unaprijed.

Pored toga, on je nezakonit akt, jer je donešen od Odbora direktora a nije donešen na sjednici Skupštine akcionara", smatra Nedović.

On napominje da ponovljenoj Vanrednoj skupštini akcionara Luke Kotor ne moraju da prisustvuju svi akcionari.

"Nažalost, može da prisustvuje 33 odsto akcionara da se donese odluka, a ako se desi da pola od prisutnih, dakle nekih 17 odsto, donese ovakvu kriminalnu odluku ne konsultujući građane, ni struku sa Fakulteta za pomorstvo, Instituta za biologiju mora, Udruženje kapetana, NVO sektor koji se bavi zaštitom prostora, onda je to za nas neprihvatljivo", kategoričan je Nedović.

Kaže da ukoliko se dogodi da se bilo kojom većinom, od predsjednika opštine, ovlašćenog lica opštine Kotor ili bilo koga drugog usvoji koncesioni akt, koalicija više ne postoji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније