Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

11. 03. 2019. 14:05   >>  13:40 1

SDP UPOZORAVA

Kotor ne smije biti talac političkih jeftinih poena

Kotor ne smije biti talac ničijih političkih jeftinih poena koje ne vodi stručnost, poručuju iz lokalnog odbora SDP-a i dodaju da su u tom gradu u opasnosti nepovratna dobra Luka i more.

Odbornički klub SDP-a u Skupštini opet je uputio pismo predsjednici Skupštine Opštine Koto Dragici Perović i predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću.

U pismu upozoravaju na, kako navode, nezakonite štetne posljedice koje mogu nastati nevršenjem ovlašćenja Skupštine opštine ili predsjednika Opštine, zbog nezakonitosti u pripremi i pokušaju usvajanja Predloga koncesionog ugovora za A.D. Luka Kotor na ponovljenoj vanrednoj Skupštini akcionara AD Luka Kotor zakazanoj za 13.mart, bez prethodne zakonite odluke Skupštine akcionara A.D. “Luka Kotor”.

“I laiku je jasno da je više nego dvostruko Odbor direktora Luke Kotor, teško prekršio zakon o pravu da samo 20 odsto, može sam odlučivati bez odluke Skupštine opštine Kotor i ostalih akcionara”, navodi u SDP-u koji je dio vlasti u Kotoru.

Kažu i da je ovo prilika da se pokaže da Kotor ima funkcionalnu Skupštinu opštine koja okuplja sve političke subjekte oko brige za temeljna dobra građana.

“Ovaj grad ne smije biti talac ničijih političkih jeftinih poena koje ne vodi stručnost, a nažalost kod nekih, ni pripadnost ovom gradu. U opasnosti su osnovno nepovratno dobro Kotora, a to su vrata od grada, Luka i more, stvarni ulaz u Kotor”, poručuju iz kotorskog SDP-a.
Kažu da će o sve i pismeno obavijestiti, Ministarstvo pomorstva i saobraćaja i Vladu Crne Gore.

“Sigurni smo da je tim besmislenije iz političke zaslijepljenosti ići dalje u kršenje zakona i uzurpiranja prava Skupštine opštine Kotor i Skupštine akcionara. U želji da uz glas građana, stručne javnosti, UNESCO-a, ministarstva dođemo do što šireg konsenzusa i zakonite priortente koncesije za Luku Kotor”, zaključuje se u pismu SDP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније