Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 03. 2019. 17:20 >> 16:48
8

ŽIVKOVIĆ RUDOVIĆU

"Odbjegli tajkun ne može biti ozbiljna politička organizacija"

Poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Danijel Živković kazao je da je najveći apsurd da na borbu protiv korupcije i nove klase poziva Neđeljko Rudović, portparol odbjeglog tajkuna, onoga ko je, kako je naveo, školski primjer brzog bogaćenja, “osobu koja je zavila u crno zaposlene, štediše, poslovne partnere, koja je prevarila svakog koga je uspjela”.

 

“Najveći neprijatelj političara Neđeljka Rudovića je novinar istog imena i prezimena. A najveća noćna mora mu je arhiva medija i memorija onih koji čitaju njegove radove i sada kada je portparol odbjeglog tajkuna Duška Kneževića i ranije kada je nastupao kao novinar, iako jednostrani, ali ipak novinar”, navodi se u saopštenju.

Živković podsjeća da Rudović, “kao portparol odbjeglog tajkuna”, danas kaže da su „ovi protesti drugačiji od većine do sada održanih zato što oni nijesu motivisani borbom za vlast, nego za bolju Crnu Goru“.

“Rudović novinar pisao je 21. marta 2012, u vrijeme tadašnjih protesta koje su formalno organizovali Vanja Ćalović i Srđa Keković da bi protesti u Crnoj Gori „mogli dovesti i do značajnijih pomjeranja na političkoj sceni“ ako se ispuni glavna pretpostavka da se pojavi ozbiljna politička organizacija koja bi bila prevashodno reprezent zahtjeva i poruka koje su se čule 21. januara i 18. marta“, saopštio je Živković.

On navodi da je posao Rudovića portparola da prodaje ono što pokušavajući da se spasi proizvodi, kako je naveo, odbjegli tajkun, ali je teško da može uspjeti reklama u kojoj se Kneževićo predstavlja kao „ozbiljna politička organizacija“.

“Novinar Rudović tvrdio je 2012. da „sljedeći put organizatori teško mogu da računaju na masovniju podršku ukoliko eksplicitnije ne uđu na politički teren, što bi se manifestovalo postavljanjem konkretnijih uslova“. Portparol Rudović danas kaže da su ciljevi protesta usmjereni „protiv nepravde, poniženja, ruganja zdravom razumu“ itd. Konkretno nema šta”, navodi se u saopštenju.

On podsjeća da je Rudović u svojim tekstovima tvrdio da su prošli protesti propali jer Vanja Ćalović nije pristala da formira političku stranku i zato što su, SNP, Nova srpska demokratija i PZP, kako je tada pisao Rudović „nedorasle“.

“A danas su, smatra portparol Rudović, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Aleksa Bečića taman stasali odnosno „dorasli“ da stanu pod barjak Duška Kneževića”, piše Živković I dodaje:

“Ipak, apsurd svih apsurda je da na borbu protiv korupcije i nove klase poziva portparol odbjeglog tajkuna, onoga ko je školski primjer brzog bogaćenja, osobu koja je zavila u crno zaposlene, štediše, poslovne partnere, koja je prevarila svakog koga je uspjela.

Jedno od osnovnih pravila u struci kojom se Rudović danas bavi glasi da se proizvod koji je prepoznat kao loš ne može se prodati, bez obzira na reklamu. Ono što važi za svaku robu važi i za politički bofl. A ja bih rekao pogotovo za politički bofl.”

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније