Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

13. 03. 2019. 18:30 >> 17:56
4

PORUKA POSP-A

Opozicija da se vrati u radnu grupu

Sa sjednice Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i Crne Gore (POSP-a), ukupćen je poziv opoziciji da se vrati u Skupštinu i u rad privremenog skupštinskog odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

Nakon 17. sastanka POSP-a, kopredsjedavajući Ivan Brajović i poslanik Evropskog parlamenta Dejvid Martin ocijenili su da mirno okupljanje predstavlja demokratsko pravo građana Crne Gore, kao i da je to dio normalnog funkcionisanja demokratskog društva.

“Imajući u vidu da su nedavni protesti u Crnoj Gori započeli zbog sumnji u korupciju i protivzakonito finansiranje stranaka, očekujemo da će nadležni državni organi, uključujući Specijalnog državnog tužioca i Agenciju za sprječavanje korupcije, djelotvorno i temeljno ispitati pomenute navode u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i osnovnim principom vladavine prava Evropske unije”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Uz uvjerenje da bi politički dijalog i dalje trebalo da se odvija u Skupštini Crne Gore, pozdravili su održavanje vanredne sjednice 21. februara 2019. godine na zahtjev poslanika iz opozicije.

“Pozivamo sve opozicione poslanike u Skupštini Crne Gore da preuzmu aktivnu i konstruktivnu ulogu u radu privremenog skupštinskog odbora i da u potpunosti nastave parlamentarni dijalog i učešće u predstojećim sastancima POSP-a. Ambiciozni plan rada Odbora je važan za evropski put Crne Gore”, navodi se u saopštenje POSP-a.

Evropski parlament podržao je pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, a takođe očekuje konkretne i opipljive rezultate u ključnim oblastima kao što su borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i medijske slobode u zemlji.

“POSP pozdravlja do sada postignute rezultate i naglašava da je sada sveukupni prioritet Crne Gore usredsređivanje na ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima vezanim za vladavinu prava - 23 i 24, što je takođe od suštinske važnosti za zatvaranje već otvorenih pregovaračkih poglavlja“, navodi se u zajedničkom saopštenju Brajovića i Martina.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније