Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 03. 2019. 12:27 >> 12:19
10

DANILOVIĆ ĐUKANOVIĆU

"Zaostajemo vijek, a vi nas vodite trećinu vijeka"

Povodom stavova koje je sinoć u Intervjuu TVCG iznio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović reagovao je poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i poručio mu da je to što je iskoristio intervju za toliko ličnih ocjena ispod nivoa funkcije koju obavlja.

"Nezahvalni narod, Predsjedniče! Zaključujem da je to jedini razlog Vašeg nerazumijevanja naroda i narodnog nerazumijevanja Vas. Nezahvalni narod ne vidi Vaše uspjehe? Ne vidi ili neće da vidi? Ili, možda, Predsjedniče, nema šta da vidi? Iskoristiti jedan intervju za toliko ličnih ocjena ispod nivoa je funkcije koju obavljate, čak i u Crnoj Gori. Kada je već tako mora Vam se lično i odgovoriti", kazao je Danilović.

On poručuje Đukanoviću da se nijesu svi urotili protiv njega, nego, kako je kazao, on protiv svih "a iz koristi, često i protiv sebe i svojih uvjerenja".

"Oholost je ili gruba neistina da od Vaše 27 godine svi hoće da Vas sruše kao personifikaciju novog crnogorskog puta. Istina je da Vi 32 godine rušite sve oko sebe. Zar nije? Bili ste u Centralnom komitetu i srušili ste ga! Bili ste na Gazimestanu i srušili ste ga! Bili ste za SFRJ i srušili ste je! Bili ste za SRJ i srušili ste je! Bili ste za Srbiju i Crnu Goru, makar i nevoljno, i srušili ste je! Sada ste svim bićem za Crnu Goru - Vama prepustam da nastavite niz! Naravno, ne mislim da ste bili supermen i sve to uspjeli sami, naprotiv. Prije će biti da ste bili udarna pesnica onih koji su rušili domovine koje smo voljeli, tuđeg interesa i vlasitog nagona za samoodržanjem", kazao je Danilović.

On dodaje da nije istina da kampanje protiv Đukanovića nijesu nikada prestale, odnosno, da mu, kako je kazao, zli i ljubomorni 30 godina smještaju afere.

"Pamćenje i logika kažu da ste u svakoj aferi ucestvovali i branili se Crnom Gorom kada je imalo i kada nije imalo smisla. Sami ste birali prijatelje, a vrlo često i neprijatelje što je privilegija. Kada ih nijeste imali, izmišljali ste ih u najbližem okruženju i nespremne ih pobjeđivali, a sve 'u slavu i čast Crne Gore'", navodi se u reagovanju.

Istina je, kaže Danilović, da Đukanović ne vjeruje ni svojoj partiji, izuzev, kako je kazao, dok je na njenom čelu.

"Istina je da ne vidite nikoga ko bi u njoj, srasloj sa Vama i državom, mogao da Vas zamijeni, a da i to ne bude atak na put 'preobraženja' kojim ste nas sve navodno zaputili. Istina je da Crna Gora u ekonomskom smislu ima vjekovno zaostajanje, ali je istina da nas Vi predvodite trećinu vijeka, ili trećinu zaostajanja, birajte sami", navodi se u reagovanju poslanika Ujedinjene Crne Gore.

Danilović poručuje da nije istina da su svi protesti u kontinuitetu bili usmjereni na revolucionarno prekrajanje Crne Gore. Jedino je, dodaje, "AB" revolucija, Đukanovića dovela na vlast.

"Nije istina da cijelo vrijeme hoćemo da Vas srušimo protestima, jer ne možemo da Vas pobijedimo na izborima, nego je istina da za 30 godina kao državnik, zemlji koju navodno volite, nijeste obezbijedili jedne poštene i čovječne izbore. Nije istina da hoćemo u Vladu bez izbora, nego je istina da hoćemo poštene izbore koje Vi sami nećete nikada pripremiti. Nije istina da smo neki od nas toliko politički mali da ne možemo ni do cenzusa, nego, istina je da ste vi toliko 'politički veliki', jer su vam 'koverte' velike. Nije istina da ste Vi pobjeđivali na izborima, nego ste pobjeđivali na 'kovertiranom glasanju'", kazao je Danilović.

Tvrdi da nije istina ni to da Đukanović čuva Crnu Goru od njih, nego je čuva za sebe.

"Nije istina, logika tako kaže, da smo mi u opsesivnom i rušilačkom nagonu da preuzmemo vlast, nego ste Vi u trodecenijskoj opsesiji da je nikada i ni po koju cijenu ne izgubite. Nije istina da je ugrožena državnost Crne Gore zato što na protestima ne nosimo državne zastave. Istina je da 15 ili 20 hiljada građana ove države na ulicama maše svojim sudbinama. Mi ne nosimo simbole nego živote", poručio je poslanik Ujedinjene Crne Gore.

On poručuje Đukanoviću da nije istina ni to da mrze vlastitu državu nego, kako je kazao, traže da im vrati njihovu Crnu Goru.

"Nije istina da smo ljubomorni na Vaš 'lični istorijski uspjeh', nego smo nesrećni zbog kolektivnog neuspjeha. Nije istina da se ne plašite istorijskog suda i istorije, jer da se ne plašite, ne biste je proizvodili i prilagođavali sebi, čak i u tv emisijama. Strašno je što očigledno odavno vjerujete u svoju verziju istine o Crnoj Gori. Istina je, međutim, jedna, a i Crna Gora je. Između Vas, istine i Crne Gore jednom već moramo birati po savjesti i slobodno", zaključio je Danilović u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније