Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

14. 03. 2019. 13:57 >> 13:23
11

URA SAOPŠTILA

"Policija plaši građane, vrijeme straha prošlo"

Policija želi da zaplaši građane, iako bi morali znati da je vrijeme straha prošlo, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA.

 

Iz te stranke su saopštili da postupci i aktivnosti pojedinih djelova Uprave policije u posljednja dva mjeseca pokazuju "diktatorski karakter režima DPS-a".

Izvršni direktor Ure Zoran Mikić kazao je da je policija juče u popodnevnim časovima oduzela kombi koji je prethodne nedjelje korišćen u performansu GP URA ulicama Podgorice, a na kojem se nalazila poruka "Kraj posljednjeg diktatora", sa slikom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Iz Ure navode da je policija "u maniru akcionih filmova privodila na razgovor obične građane vršeći na njih pritisak".

"Serija jučerašnjih događaja samo su nastavak represivnih akcija Uprave policije koje za cilj imaju izazivanje nesigurnosti kod građana u susret mirnom protestu zakazanom za subotu 16. mart”, ocijenio je Mikić.

Generalni sekretar stranke Mileta Radovanić kazao je da policija "fabrikuje razloge zbog čega vrši represiju nad građanima i da će o tome URA upoznati domaće i međunarodne instance".

"Zahtijevamo da se kombi vrati vlasniku. Zbog sumnje da je čitav slučaj politički motivisan i da DPS represijom nad građanima vodi svoje ratove sa GP URA mi ćemo pisati ombudsmanu, unutrašnjoj kontroli i Savjetu za građansku kontrolu rada policije. URA će pismeno sa dokazima obavijestiti Delegaciju EU u Crnoj Gori i predstavnike diplomatskog kora o represivnim aktivnostima Uprave policije”, istakao je Radovanić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније