Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2019. 18:17   >>  17:43 2

PEŠIĆ O PROTESTU

Nijesu uspjeli da se odupru podjelama

Najavljen protest, kojem je prethodio ultimatum svim čelnim institucijama u Crnoj Gori, završen je juče, dosta drugačije nego što se prije dvije nedjelje najavljivalo.

"Dakle, niti su demonstranti ostali cijele noći na trgu, niti su nosioci državnih funkcija podnijeli ostavke, kako su to ultimativno organizatori protesta okupljeni oko Koncerna "Vijesti" zahtijevali. 
Štaviše, ovako postavljeni zahtjevi,  konfuzni i apsurdni, odbili su jedan broj građana, pa je jučerašnji skup koji je najavljen kao "najmasovniji", bio manje posjećen nego prethodni. Krivca za neuspjeh sada traže u organizatorima, koje odbjegli tajkun iz Londona optužuje da su nedorasli ulozi, i komično nudi sebe kao izvor energije", ocijenio je predsjednik Savjeta mladih DPS-a Nikola Pešić. 

Taj "izvor" čelnici Koncerna Vijesti juče su, kako smatra Pešić, pokušali da iskoriste da "napoje" lažima i senzacijama crnogorsku javnu scenu, ne bi li omasovili izlazak na ulice.

"Tako su vlasnici "Vijesti" svom parapolitičkom angažmanu, oličenom između ostalog u kolumnama kojima su pozivali na antinato proteste 2015, medijskom prostoru koji su za više od 300 hiljada eura (prema izjavi Milana Kneževića) ustupali proruskim snagama 2016, zatim recikliranju dijela izjava svjedoka saradnika kojima abolira pripadnike GRU, pridodali i intervju očajnika, zapetljanog u kučinu svojih laži i prevara.
Ovo pretposljednje, vjerovatno je dio obnovljene saradnje sa DF i njegovim finansijerima, na obostranu korist. Uz taj naručeni "glavni paket" – stavljanje na naslovnicu bajatih izjava kojima se pokušavaju abolirati pripadnici GRU-a i čelnici DF-ide i onaj sporedni. I to u vidu jučerašnje tvrdnje Džemala Perovića, najeksponiranijeg organizatora protesta, da je priprema terorističkog akta i krvoprolića oktobra 2016. o čijim su dometima i zlim namjerama govorili i istaknuti svjetski zvaničnici, zapravo "cirkus"?! Izmišljen događaj, valjda?!”, navodi Pešić u saopštenju.

Dodaje da su se u međuvremenu javili neki drugi organizatori da se kulturno uzdižu u noćnim časovima ispred Parlamenta.

"Vrhovna komanda protesta, stacionirana u Vijestima, juče je javnosti saopštila da "organizatori imaju različite ideje o nastavku protesta", što u prevodu znači, a to se i na djelu vidi, da uprkos sloganu "Odupri se" kreatori, zvanični i nezvanični organizatori prije svega nijesu uspjeli da se odupru svojim sujetama i neizbježnim podjelama", saopštio je Pešić. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније