Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

18. 03. 2019. 16:15   >>  15:39

OO SDP KOTOR

Jokiću lični interes bitniji od interesa grada

Opštinski odbor SDP Kotor napominje da Socijaldemokratska partija i ogromna većina građana i Kotora i Crne Gore smatraju da ni jedan pojedinac ne smije biti iznad zakona i nezamjenjiv, i da niko nema tu slobodu da bude "glava cijelog naroda", kako sada smatra Vladimir Jokić.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, predsjednik Opštine Kotor je u posljednih godinu dana pokazao da mu je lični način vođenja grada bitniji od grada i on onih koji su ga izabrali.

"Donošenjem desetina odluka mimo Skupštine i mimo volje onih koji su ga izabrali, tj skupštinske većine, pokazao je da mu interes grada nije primaran i da nije više dostojan da obavlja najvažniju funkciju u našem gradu. Luka Kotor i upravljanje njom je sušinsko pitanje za dalji razvoj Kotora u narednih nekoliko decenija. Ko to ne vjeruje, nek pogleda kilometarske kolone kad ljeti uplovi jedan on 400 ili 500 kruzera koji dovedu hiljade gostiju koji su bitni za razvoj turističke privrede, ali i doprinose značajnom pogoršanju kvaliteta života naših sugrađana u toku sezone" navodi se u saopštenju OO SDP.

Kako se dodaje, uzurpiranjem pozicije predsjednika Opštine došli su po prvi put u situaciju, da o najvažnijem strateškom planu za Kotor nemaju mišljenje ni Skupštine Opštine Kotor, ni Instituta za biologiju mora, ni Udruženja pomorskih kapetana, ni mišljenje NVO sektora.

"Sve što je potrebno za najvažniju odluku se nalazi u glavi Vladimira Jokića, za kojeg ni mišljenje odbornika njegove Demokratske Crne Gore nije bitno" ističu u OO SDP.

Njihova poruka je, kako naglašavaju, kao i u ranijim slučajevima da se ova pitanja ne prelamaju preko koljena, i da je potrebno doći do rješenja koje će uključivati sve u vladajućoj koaliciji, ali pitati i kolege iz opštinske opozicije, NVO sektora, udruženje kapetana, ekologe.

"Naš Kotor broji milenijume, Katedrala preko 1.200 godina, tradicija demokratskog odlučivanje stotine godina. I zbog toga, uz dužno poštovanje svima, Kotor nije obična opština Crne Gore, da se prema njegovom građanskom i demokratskom nasljeđu bilo ko, uključujući i aktuelnog predsjednika Opštine, ponaša kao prema privatnoj ili nađenoj imovini. Zbog tog nasljeđa smo dužni ostaviti našim potomcima bolji grad nego što smo ga zatekli i zbog toga smo mi u Socijaldemokratskoj partije Crne Gore stavili sopstvena imena, karijere i sve što smo do sad radili u ličnom i profesionalnom životu na sto javnosti" navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ne mogu dozvoliti da se politizacijom pitanja Luke Kotor, i donošenjem nesrećnih i brzopletih odluka, utiče na rast i razvoj grada, jer to nije u interesu bilo kojeg Kotoranina ni Kotoranke, nebitno jesu li glasali SDP, Demokrate, DPS, URU, DF ili nijesu glasali uopšte.

"Interes grada je iznad svega i nećemo dozvoliti bilo kome, makar se on zvao Vladimir Jokić, da ga urušava donošenjem odluka mimo Skupštine ili dogovora sa onim koji su ga izabrali uzurpira pravo Kotorana na kvalitetnu i sposobnu lokalnu upravu što su građani sa pravom očekivali dajući nam podršku u oktobru 2016-te godine" zaključuje se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik OO SDP Branko Nedović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније