Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

18. 03. 2019. 16:45   >>  16:24 13

ĐUKANOVIĆ PONOVIO

Nema novca o kojem Knežević priča

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ponovo je demantovao navode odbjeglog biznismena Duška Kneževića da je od njega primio novac i da postoji snimak na kojem se to vidi.

"Tog novca nema, niti ga može biti. Da sam želio da dozvolim da može sa mnom pravi bilo kakve dilove u biznisu, imao sam kad to uradim za ovih 30 godina", kazao je Đukanović, tokom predavanja u Njemačkom društvu za vanjsku politiku u Berlinu.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da je riječ o potrebi čovjeka koji je pobjegao iz Crne Gore nakon što se našao na pravnom udaru države i koji pokušava da svoju odgovornost zakamuflira iznoseći opštužbe na račun svih relevantnih ljudi u vlasti, uključujući i njega.

"On to ne skriva. Čovjek se samo predstavlja kao insajder i želi da se predstavi bližim vlasti nego što jeste. Do sada smo čuli monštvo njegovih optužbi za koje nije bilo nijednog argumenta. Njegovim optužbama se služe oni koji žele da promijene vlast mimo rezultata izbora i mene kao simbola vlasti, kojeg bi posebno željeli da promijene", istakao je Đukanović.

Naglasio je da je Knežević otvoreno kazao da je tražio da ga zaštiti od Specijalnog tužilaštva.

"Nakon što je dobio odgovor da stvari u zemlji ne funkcionišu tako i da ga niko, uključujući i šefa države, ne može zaštiti od pravne odgovornosti za nezakonitosti koje je radio, on sada otvoreno kaže da je krenuo u rat protiv mene i saopštava sve ove gluposti, sa jasnim ciljem, vaninstitucionalne promjene vlasti", kazao je Đukanović.

On je u Berlinu ponovio da firma koju je osnovao na Kipru 2006. postoji samo na papiru i da preko nje nije ostvaren ni jedan euro prometa, te da je firma osnovana u vrijeme kada nije bio na državnoj funkciji.

"Nikad nijesam saopštio neku neistinu pred crnogorskom javnošću. Očigledna namjera određenih centara, koji nijesu samo politički, nego i parapolitički, medijski, da svojom kampanjom vas uvedu u percepciju vaše nedoličnosti za obavljanje državne funkcije. Kako bi Crna Gora bila srećna država kada bismo o tome da li je njen predsjednik podoban ili ne za obavljanje fuinkcije, sudili na osnovu toga da li je u vrijeme kada nije obavljao državnu funkciju imao registrovanu firmu kroz koju nikada nije prošao ni jedan euro prometa", istakao je Đukanović.

Takođe je kazao da se htjela iskonstruisati njegova odgovornost i kada je riječ o kreditu kod Pireus banke. Kazao je da je imao pravo da se zaduži, jer je, kako je pojasnio, bio izvan politike i želio da se bavi biznisom.

"Zadužio sam se, napravio profit, vratio kredit, platio porez državi. Treba li to da bude razlog za moju nedoličnost za obavljanje državne funkcije", upisao je crnogorski predsjednik.

Đukanović je rekao da očekuje da će mu se vratiti novac kojim je izmirio dug prema Atlas banci, za koji tvrdi da nije postojao.

"Već sam objasnio da nijesam bio vlasnik VIP kartice, već samo obične kreditne kartice dostupne svakom građaninu i da sam se u odnosu na korišćenje te kartice ponašao veoma zakonito, sem u posljednjem slučaju kada je taj gospodin, pripremajući optužnicu protiv mene, prikrio neki navodni dug od 11 hiljada eura. Da bi nakon toga 'mahao' da je to nepokriven dug, nakon čega sam odmah izmirio taj dug i pokrenuo tužbu. Sud treba da utvrdi da li je taj dug postojao ili ne, nakon čega ću, po mom očekivanju, taj novac dobiti natrag", naglasio je predsjednik Crne Gore.

Đukanović: "Vijesti" su parapolitički instrument

Đukanović je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da je njegova ocjena je da ND Vijesti nijesu nezavisni medij, nego da je riječ o parapolitičkom instrumentu.

"Koji se koristi sa ciljem nasilne promjene vlasti, ne pitajući za cijenu, a cijena je često, kao 2016. godine, bila onemogućavanje Crne Gore da bude dio evroatlantske zajednice i privođenje Crne Gore na oltar ruskih imperijalnih interesa, otuda takve moje kvalifikacije", kazao je Đukanović.

Poručio je da veoma poštuje slobodu medija.

"Ja sam taj koji je pomagao da u Crnoj Gori ne ostane medijski monopol koji je postojao prije nego sam preuzeo funkciju. I ne treba mi objašnjavati koliko je važan medijski pluralizam za razvoj demokratije, ali mi niko ne može držati povez preko očiju da ne vidim šta se krije iza uloge navodno nezavisnog medija", naglasio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније