Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

20. 03. 2019. 17:29 >> 17:01
1

SA EMIRATIMA

Mnogo prostora za saradnju u oblasti obrazovanja

Uprkos razlikama u nivou razvijenosti i sistemima naših prijateljskih zemalja, ima mnogo prostora za saradnju u oblasti obrazovanja, u kojoj Emirati ostvaruju impresivne rezultate, ocijenili su tokom današnjeg radnog ručka predsjednik Milo Đukanović i ministar obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata Husain bin Abrahim Al Hamadi.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, sagovornici su konstatovali da će to iskustvo biti dragocjeno za Crnu Goru, koja je odlučna da na putu ostvarenja strateških ciljeva sprovede reforme u obrazovnom sistemu, kako bi se obezbijedilo znanje potrebno za buduće izazove, stvorila osnova za uključenje u tehnološku revoluciju koja dominira dramatičnim promjenama u svijetu, kao i uslovi za implementaciju dostignuća savremenog tehnološkog razvoja.

“U tom cilju u najskorije vrijeme zajednički će biti definisani pravci buduće saradnje, što će u značajnoj mjeri olakšati rad na zahtjevnim reformama u ovoj oblasti”, navodi se u saopštenju.

Al Hamadi na čelu brojne delegacije boravi u višednevnoj posjeti našoj zemlji, koja je organizovana kao rezultat dogovora Đukanovića i krunskog princa Mohameda tokom predsjednikove posjete Abu Dabiju u januaru ove godine.

U razgovoru je učestvovao i ministar prosvjete Crne Gore Damir Šehović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније