Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

20. 03. 2019. 22:15 >> 21:46
4

BS O KARADŽIĆU

Presuda donijela mir i satisfakciju porodicama žrtava

Današnja presuda Radovanu Karadžiću postavila je temelje za utvrđivanje istorijskih činjenica rata na prostoru Bosne i Hercegovine (BiH), dok je porodicama žrtava napokon donijela mir i satisfakciju, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

Žalbeno vijeće Mehanizma u Hagu pravosnažno je danas osudilo Karadžića na doživotni zatvor, zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

U reagovanju BS se navodi da su veoma zadovoljni presudom.

Iz te partije su kazali da se nadaju da će tom presudom pojedini opozicioni političari u Crnoj Gori i državnici u regionu prestati da osporavaju istorijske činjenice.

„Da negiraju genocid u Srebrenici, opsadu i granatiranje Sarajeva, koje je trajala gotovo četiri godine, masakar na pijaci u Markalama i ostale zločine zbog kojih su stradalo na desetine hiljada nedužnih civila sirom BiH“, dodaje se u reagovanju.

Iz BS su kazali da ovu, kao i ranije presude za ratne zločine, ne treba doživljavati kao presudu srpskom narodu, već projketu koji je vođen iz Srbije, a sprovođen iz Republike Srpske.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније