Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 03. 2019. 21:29   >>  20:54

SJEČA ŠUME

Demokrate: DPS olakšao posao tužilaštvu

Opštinski odbor Demokrata Kolašin saopštio je da je Darko Šljivančanin, u ime Demokrata Žabljak, a kao predsjednik tamošnjeg Opštinskog odbora, juče podnio Vrhovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog toga što su u Nacionalnom parku ,,Durmitor“, u neposrednoj blizini Crnog jezera, posjekli na desetine potpuno zdravih stabala četinara.

 

Kako je saopšteno iz tog OO, Demokratska Crna Gora je podnijela krivičnu prijavu nadležnim organima zbog nepočinstava prema životnoj sredini.

“S tim u vezi, podsjećamo javnost da je Darko Šljivančanin, u ime Demokrata Žabljak, a kao predsjednik tamošnjeg Opštinskog odbora, juče podnio Vrhovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog toga što su u Nacionalnom parku ,,Durmitor“, u neposrednoj blizini Crnog jezera, posjekli na desetine potpuno zdravih stabala četinara, čime su počinili krivično djelo - pustošenje šuma iz člana 323 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore. Iako smo ostavljali makar trunku vjerovatnoće da za ova nedjela prema prirodi ne mora da bude kriv neko iz redova vaše organizovane kriminalne grupe, posljednjim nesrećno sročenim saopštenjem odagnali ste nam i to malo sumnje. Evidentno je, gospodo, da ste se prepoznali u svim obilježjima bića krivičnog djela za koje smo prijavili, ponavljamo NN lica”, navodi se u saopštenju.

 Demokrate su zahvalile na doprinosu da se što prije pronađu učinioci ovog djela.

“Tako što ste, prepoznavši se, olakšali posao tužilaštvu i nadležnim organima suzili krug ljudi među kojima bi trebalo da traže vinovnike. A što se tiče štetnog i protivpravnog ugovora o zakupu i stvaranja privatnog monopola u srcu Nacionalnog parka koji će da uruši ostale preduzetnike na Žabljaku, tu se niste ni morali prepoznavati – cijela Crna Gora zna da je to vaše maslo i da je ovaj privilegovani pojedinac vaš funkcioner”, navodi u saopštenju i dodaje:

“Ovu priliku koristimo i da vas pozovemo da sve što imate vezano za potpredsjednika Demokratske Crne Gore, Vladimira Martinovića, ili bilo kojeg drugog funkcionera Demokrata, bez odlaganja procesuirate, iako smo svjesni da to jedino možete učiniti kod institucija koje vi kontrolišete. U suprotnom, prestanite više da notornim neistinama trujete građane, u nedostatku odgovora na dokaze i konkretne argumente koje smo juče iznjeli u javnost.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније