Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

22. 03. 2019. 19:50 >> 19:22
6

SNP APELUJE

Opozicija da usaglasi stavove

Socijalistička narodna partija od prvog dana protesta iskreno je u tom procesu, smatrajući da je u Crnoj Gori sazrelo vrijeme za promjenu vlasti, i promjenu sistema vrijednosti, koji je doveo do potpune podijeljenosti crnogorskog društva u svim segmentima, navodi se u saopštenju te partije.

SNP smatra da je dogovor o sporazumu, koji su predložili organizatori protesta moguć, iako ostvarljiv uz prethodnu saglasnost svih opozicionih partija, i samih organizatora protesta.

"Energija koja se pojavljuje minulih nedelja se ničim ne smije umanjiti, i stoga SNP apeluje na sve opozicione subjekte i predstavnike organizacionog odbora protesta, da usaglase i razriješe eventualne nedoumice u sporazumu, i vide kako dalje do potpunog uspjeha", naveli su u SNP-u.

U SNP-u kažu da svi moraju preuzeti dio odgovornosti, i naći jedinstveni modus djelovanja kako bi došlo do, kako kažu, neminovnih promjena u CG.

"Prvi smo pozvali opozicione kolege da djelujemo jedinstveno, stoga, ne sumnjamo, da će brzo, sa kolegama iz opozicije i organizacionog odbora protesta, biti usklađeni zajednički stavovi i ciljevi", naveli su oni.

"Sporazum" je odlična polazna platforma, ubijeđeni su u SNP-u, i vjeruju da će do finalnog dogovora vrlo brzo doći, i da taj dokument ni u jednom segmentu neće djeliti lidere opozicije i organizatore protesta.

"Ovu ogromnu energiju, pretvorenu u opravdani narodni bunt, niko nema pravo da nijednim svojim činjenjem ili nečinjenjem umanji.
Naš zajednički cilj mora biti tehnička vlada, ili vlada narodnog jedinstva, koja će pripremiti, fer i slobodne izbore, a formiranju takve vlade moraju prethoditi ostavke onih koji su Crnu Goru doveli u ovakvu sumornu društveno-ekonomsko-političku zbilju. Gradjani Crne Gore, njih na desetine hiljade, koji protestuju, očekuju od svih nas brzi dogovor, kako bi konstituisali demokratsku i odgovornu vlast, koja će zastupati narodne interese, a ne interese dosadašnje korumpirane elite", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније