Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

25. 03. 2019. 15:46   >>  15:35

SIMOVIĆ U BIJELOM POLJU

"Uskoro otvaramo Kuću poljoprivrede sjevera"

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović boravio je danas u Bijelom Polju, gdje je sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem razgovarao o pitanjima koja opterećuju lokalnu samoupravu. U sklopu današnje posjete, Simovića je obišao Dobrakovo gdje je u toku izgradnja vodovoda, te Ribnjak “Opticon-Ribarstvo Idrizović“ u Bistrici. Simović je najavio i da uskoro otvaraju kuću poljoprivrede za sjever Crne Gore.

Simović je izrazio zadovoljstvo konsolidacijom javnih finansija u smislu dostizanja zaostatka u isplati ličnih dohodaka u lokalnoj samoupravi i lokalnih preduzeća.

"To nastaje kao rezultat jednog odgovornog i posvećenog rada na nivou lokalne samouprave i jednog novog pristupa, kroz donošenje novih zakona predloženih od strane Vlade, konkretno o zakonu o finansiranju lokalnih samouprava, gdje opštinski budžet Bijelog Polja ima na osnovu tog zakona dodatne izvore od preko 2 miliona i 600 hiljada eura. To će biti jako korisno za konsolidaciju javnih finansija“, istakao je Simović.

Potpresjednik Vlade je potom obišao gradilište na izgradnji vodovoda za selo Dobrakovo, čije se izvorište nalazi u susjednoj Srbiji.

"Vodovod će napajati tri mjesne zajednice: Kanje, Metanjac, Dobrakovo i granični prelaz u tom mjestu. Realizacijom tog veoma važnog projekta, koji ćemo završiti do kraja godine sa vodom će se obskrbiti preko 300 domaćinstava. Projekat je veoma zahtjevan i u finasijskom i tehničkom smislu, podsjetiću da se izvorište nalazi u nama susjednoj i prijateljskoj Srbiji gdje smo dobili sve saglasnosti i vodu smo već preveli preko Lima“, kazao je Simović.

On je potom istakao značaj dogovora o budućoj sardanji sa lokalnom samoupravom koji je takođe danas definisan a koji se prevashodno odnosi na izgradnji poljoprivredne kuće za sjever Crne Gore.

"To će biti zajednička adresa i zajednički dom svih poljoprivrednih proizvođača sa sjevera Crne Gore i brojnih preduzetnika i sve službe iz sektora poljoprivrede", naglasio je Simović.

Zadovoljstvo današnjoj posjetom potpresjednika Vlade Bijelom Polju izrazio je predsjednik Opštine, Petar Smolović, koji je podsjetio na vladinu podršku saniranju finasija u lokalnoj samoupravi i kapitalnih projekata, čija se realizacija odvija po planu. Veoma važna vijest je i to da će se u Bijelom Polji graditi Kuća poljoprivrede i to ne samo za Bijelo Polje već i az cio sjever, istako je Smolović.

U okviru posjete Bijelom Polju Simović i Smolović sa saradnicima obišli su i ribnjak Mirsada Idrizovića u Bistrici. Simović se upoznao sa trenutnim kapacitetima objekata koji obuhvata 200 kvadratnih metara u kojem se svake godine proizvede po 100 tona ribe. Idrizović je upoznao potpresjednika Vlade sa planom proširenja ribnjaka od 100% u čemu očekuje podršku ministarstva.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније