Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

26. 03. 2019. 06:53   >>  20:16 38

PEROVIĆ PORUČIO

Zajedno do dokumenta koji će svi prihvatiti

Organizatori protesta "97 000 Odupri se" dobili su od Demokratskog fronta (DF) predloge izmjena i dopuna nacrta Sporazuma o budućnosti, potvrdio je za Dan Džemal Perović, jedan od organizatora građanskih protesta.


On je kazao da organizatori protesta smatraju da je to dobar put ka nastavku saradnje u cilju razrješenja teške političke krize.

"Jedino zajedničkim naporom možemo doći do dokumenta koji će biti prihvatljiv za sve. Neke stranke su već načelno podržale nacrt sporazuma, neke su imale primjedbe. U tom cilju, uputićemo poziv predstavnicima parlamentarnih opozicionih partija i nezavisnim poslanicima da na zajedničkom sastanku razriješimo preostale nedoumice", kazao je Džemal Perović.

Nakon jučerašnjeg razgovora jednog od lidera DF-a Andrije Mandića i Perovića, Demokratski front je poslao predlog o zajedničkom djelovanju predstavnicima svih parlamentarnih opozicionih stranaka i opozicionim poslanicima, simbolično nazvan "Dogovorimo se!".

Iz DF-a su istakli da čvrsto vjeruju da će takav predlog doprinijeti prevazilaženju nesporazuma i omogućiti zajedničko djelovanje u ostvarivanju proklamovanih ciljeva.

"Polazeći od činjenice da se Crna Gora nalazi u dubokoj društveno-političkoj krizi, koja je eskalirala aferom 'Koverta', svjesni velike odgovornosti pred građanima Crne Gore koji na protestima traže ostavke čelnika režima, uvažavajući opravdana očekivanja građana i opozicione javnosti da parlamentarne opozicione stranke i različita udruženja koja formalno organizuju proteste jedinstveno djeluju, a uvažavajući političke, ideološke i programske različitosti svih subjekata koji podržavaju proteste, opozicione parlamentarne stranke i opozicioni poslanici u Skupštini Crne Gore ovim dokumentom: snažno podržavaju zahtjeve organizatora protesta '97000 Odupri" kojima se traže ostavke predsjednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Agencije za sprečavanje korupcije Sretena Radonjića, generalnog direktora Javnog servisa Božidara Šundića; potvrđuju da pod ovim totalitarnim uslovima neće izlaziti na naredne izbore; zalažu se za formiranje tehničke vlade koja bi obezbijedila uslove za održavanje slobodnih i demokratskih sveopštih izbora i iskazuju spremnost za kontinuiranu komunikaciju i saradnju u atmosferi međusobnog povjerenja, bez isključivosti i ucjenjivanja, kako na političkom, tako i na operativnom nivou, svih opozicionih parlamentarnih stranaka i poslanika sa predstavnicima organizatora, zasnovanu na gore proklamovanim ciljevima", piše u predlogu Demokratskog fronta.

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније