Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2019. 11:05 >> 11:32
22

PRAVA CRNA GORA

Krivokapić da spriječi rušenje kotorske vlasti

Prava Crna Gora oštro osuđuje pokušaj rušenja kotorske vlasti od strane lokalnog odbora Socijal-demokratske partije (SDP) i poziva predsjednika te stranke Ranka krivokapića da zaustavi rušenje vlasti u toj opštini.

"Ovakav pokušaj destabilizacije opozicije, ne samo na lokalnom, već i državnom nivou imajući u vidu važnost Kotora, može nanijeti ogromnu i nepopravljivu štetu cjelokupnoj opoziciji, ali i građanima koji su željni promjena", navodi se u saopštenju.

Inicijatuvu kotorskog SDP-a za smjenu Jokića vide kao zlonamjernu inicijativu i tumače je, kako su kazali, prije svega, kao borbu za privilegije i beneficije u okviru lokalne vlasti, ponajviše vezanu za dijeljenje plijena u Luci Kotor.

"U tome će, očito, naići samo na podršku svojih dojučerašnjih i dvodecenijskih koalicionih partnera, što je samo po sebi indikativno", navode iz Prave Crne Gore.

Smatraju da opozicija, uključujući i centralu SDP-a mora usmjeriti maksimalne napore ka opstanku kotorske vlasti, kako bi opština nastavila sa nesmetanim radom.

"Imajući u vidu doprinos cjelokupne opozicije u preporodu Kotora nakon oslobađanja iz ralja DPS-a, upućujemo javni poziv predsjedniku SDP-a, gospodinu Ranku Krivokapiću, da se umiješa u rad svog lokalnog odbora i zaustavi rušenje vlasti u ovoj opštini, ali i da članove pomenutog odbora usmjeri u pravcu SD-a gdje će sigurno dobiti ono zbog čega su, očito, ušli u politiku – novac i privilegije", navodi se u saopštenju.

Poručuju da bi Krivokapić, kao iskusan političar, morao da zna kakve dalekosežne posljedice može izazvati ovaj započeti proces, ne samo po kotorsku vlast, već i po građanske proteste.

"Dakle, nadamo se da će SDP iznaći snage da stopira proces smjene gradonačelnika Jokića - što bi tražili i da je u pitanju gradonačelnik iz bilo keje opozicione partije - i time spriječi preporod i zamah DPS-a koji bi, u tom slučaju, mogao da se prelije i na ostale opozicione gradove", taključuju iz Prave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније