Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

27. 03. 2019. 18:49   >>  18:21 11

BEČIĆ PORUČIO

Promjena vlasti uslov oporavka CG

Promjena sistema vrijednosti i vlasti uslov su ekonomskog, pravnog i moralnog oporavka Crne Gore, kazao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečič tokom sastanka sa ambasadorkom Velike Britanije Alison Kemp.

“Aktuelna dešavanja koja su obilježila početak 2019. godine su bez dileme homogenizovala opoziciju i nezadovoljnu građansku većinsku Crnu Goru koja dostojanstveno, mirno, demokratski, evropski masovno protestuje širom Crne Gore boreći se u 21. vijeku, 2019. godini, u jedinoj zemlji u Evropi koja nikada nije smijenila vlast na izborima, za ostvarenje onoga što se zove azbuka demokratije”, naveo je Bečić.

Ukoliko vlast nastavi da, kako navodi Bečić, ignoriše većinsku građansku Crnu Goru, onda je jasno da će, kako dodaje, građansko demokratsko izražavanje nezadovljstva rasti i istrajavati.

“U Crnoj Gori nemamo izolovan problem, već sistemski problem, zato zahtijevamo sistemska rješenja. Crnoj Gori trebaju institucionalne promjene, promjena sistema vrijednosti, promjena vlasti, jer je to uslov njenog ekonomskog, pravnog i moralnog oporavka”, zaključio je Bečić.

Bečić je ukazao da je ključna poruka završenih izbora u Tuzima da i u ovako nedemokratskim uslovima DPS gubi podršku čak i u sredinama gdje je tradicionalno vršio vlast.

Bečić je, kako stoji u saopštenju, na početku sastanka oštro osudio rasističke ispade pojedinaca koji su se po informacijama koje ovih dana čitamo mogli čuti na fudbalskoj utakmici između naše reprezentacije i Engleske, koja je odigrana preksinoć u Podgorici.

On je naveo i da ovakvi, pojedinačni produkti moraju biti sankcionisani.

“Siguran sam da ste se Vi za sve ove godine uvjerili da su građani Crne Gore mirni, dostojanstveni, gostoprimni, ljubazni i tolerantni ljudi i da će ta poruka stići do naših prijatelja u Velikoj Britaniji”, istakao je lider Demokrata.

Ambasadorka je, kako su izrazila posebno interesovanje za tekuće političke događaje i njihov uticaj na dalji tok reformi u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније