Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 03. 2019. 08:48 >> 08:14
2

URA POZIVA

Zbog jednoumlja opozicija da napusti mojkovačku skupštinu

Sjednica Skupštine opštine Mojkovac, koja je održana u utorak, pokazala je da opozicija treba da do daljnjeg napusti tu instituciju i ne prisustvuje sjednicama iz više razloga, ocijenio je predsjednik URA u Mojkovcu i odbornik te stranke Ivan Ašanin.

 

On je kazao da je URA u lokalnom parlamentu u Mojkovcu vrlo aktivna sa mnogo prijedloga amandmana i odluka, te sugestija, kako bi unaprijedila Mojkovac sa svojim javnim djelovanjem.

“Razotkrili smo više afera prethodne lokalne vlasti, tom zaslugom došlo je do određene korekcije u novom sastavu lokalne vlasti. Međutim na naš konstruktivan stav po važnim pitanjima vlast se odnosi osiono posebno u lokalnom parlamentu, odbijajući svaki pokušaj opozicije da doprinese razvoju grada. Nerijetke su odluke koje cjelokupna opozicija podrži u lokalnom parlamentu, ali svaki prijedlog ,pa i najmanji sa druge strane vlast DPS-a odbaci”, kaže Ašanin.

Pojašnjava da je kao odbornik samo na ovoj sjednici imao preko 10 amandmana, kao i niz sugestija, dobronamjernih prijedloga, ali da razumijevanja od strane vlasti nije bilo.

On tvrdi da Mojkovcem vlada jednoumlje bez tolerancije, čak u nedostatku dijaloga i argumenata pozivi na nasilništvo nijesu rijetki na sjednicama SO, kao na zadnjoj sjednci parlamenta, dok se najodgovorniji u parlamentu prave da to ne vide.

“Vlast u Mojkovcu je formirana uz pomoć afere 'Flomaster', što je URA i razotkrila preko predstavnika u OIK-a na lokalnim izborima 2017. god. Oko 8% biračkih listića, oko 430 listića je zaokruženo sa raznim flomasterima u različitim oblicima što je vrijeđelo od 2-3 odbornička mandata. Na to je tužilaštvo ostalo nijemo iako smo prikupili sve dokaze koji i sada postoje, što je prvo bilo na uvid i OIK Mojkovac, ali glasačkom mašinerijom su rezultati proglašeni uz pomoć DIK-a. Sve su to zaboravili u lokalnoj skupštini”, ističe Ašanin.

Napominje da se afera “Koverat“ odigrava sve vrijeme u Crnoj Gori, a da je samo skoro razotkrivena i potkrijepljena sa direktnim dokazom.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније