Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

30. 03. 2019. 15:13   >>  14:38 12

PEŠIĆ ISTAKAO

"Organizatori protesta lutaju"

Organizatori protesta lutaju i ne znaju kuda da vode, ni ulicama, ni u političkom smislu, saopštio je predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore Nikola Pešić.

"To potvrđuje najava Džemala Perovića da će ove subote organizovati „marševe“ iz 4 pravca ulaska u Podgoricu, međutim ubrzo nakon toga Perovića demantuje nepotpisano saopštenje organizacionog odbora kome i sam pripada. Da li su organizatori svjesni da nemaju dovoljno učesnika za sve te „marševe“, koji i onako apeluju na organizatore da ih ne vuku po ulicama, ili samo ne znaju da se dogovore - nije jasno. Ali je dobro što te nejasnoće jasno prikazuju javnosti, čime pokazuju sopstvenu dezorjentaciju u fizičkom prostoru", naveo je Pešić.

On kaže da je dezorjentacija u političkom prostoru loša po organizatore protesta.

"Prije par nedjelja su počeli okupljanje pod plaštom takozvanih građanskih protesta. A onda, par sedmica kasnije, zovu političke partije i uzimaju njihove predloge za pravljenje platforme. Pa što će tako moćnoj organizaciji koju pokreću građani uopšte konsultacije sa bilo kakvim političkim subjektima? Nije li to samo posljedica nemoći grupe iz organizacionog odbora koji su u ličnom političkom sukobu – ne učlanjivati se u partije i biti kvazi nezavisan, a voditi politiku i diktirati političku agendu? Dvadesetoro ljudi da diktira uslove partijama opozicije i čitavoj Crnoj Gori? Sve je to samo pokazatelj da oni ne okupljaju nikakve građane, nego su instruirani i dovode aktiviste opozicionih partija, od kojih im zavise „nezavisne“ političke ambicije," naveo je Pešić u saopštenju.

Organizacioni odbor u kome je, kako navodi Pešić, više doušnika opozicije i onih kojima su opozicione partije izmislile radna mjesta u opštinama gdje su na vlasti, pod žestokim je udarom partija opozicije, prije svega Demokratskog fronta, koji se takođe, dodaje Pešić, javio sa predlogom platforme.

"Samo je pitanje da li organizacioni odbor vidi da jedan lider DF-a, putem sajta svoje partije redovno informiše o dešavanjima na protestu, ali ne slikama ovog protesta, na kome i sam organizuje prevoz učesnika iz drugih gradova. Ne, oni stavljaju slike svojih protesta iz kampanje za parlamentarne izbore 2016. pod sloganom „Mi ili on“, kada ih je naravno bilo mnogo više nego sada, sa mnoštvom partijskih i nacionalnih obilježja, time pokazujući svoje jasne namjere koje im sputava izgubljeni odbor. Da se njih pita, barjačili bi oni ulicama svojim obilježjima, samo im Džemal brani. Takav je, kažu, „dogovor“. Očito s nekim ko nije narod koji okupljaju. U međuvremenu, Bečić će po gradovima širom Crne Gore pokušavati da napravi protivtežu DF-u, da bi bili spremni za podjelu „plijena“ tzv. građanskih okupljanja.
A organizacioni odbor neka vidi kako će doći do Podgorice iz četiri smjera, od koja dva kažu da su iz pravca Rijeke Crnojevića i Cetinja", naveo je predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније