Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

31. 03. 2019. 07:55 >> 10:16
19

VUKOVIĆ O PROTESTIMA

"Suviše netrpeljivosti, a malo principa"

Djeluje providno insistiranje na tezi da su protesti o kojima govorimo građanski. Jer nijesu, čak ni u naznakama. Ako se pogledaju zahtjevi koji se odnose na dekonstrukciju crnogorskih institucija, onda je jasno da su protesti politički, antisistemski i u tom smislu i antidržavni, izjavio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Kako je kazao u zaglušujućoj buci koja se posljednjih nedjelja stvara u Crnoj Gori zaboravljaju se elementarne činjenice – da je Vlada premijera Duška Markovića, izabrana oktobra 2016, legitimna; da je te izbore priznao sav demokratski svijet i da je prije manje od godinu dana predsjednik Milo Đukanović ubjedljivo pobijedio već u prvom krugu predsjedničkih izbora.

„Sve to pokazuje da nema realnog osnova za razmišljanje o skraćenju mandata ovoj Vladi ili o njenoj rekonstrukciji; ponajmanje o tome je političko vrijeme predsjednika Đukanovića isteklo“, rekao je on.

Na pitanje da li se o tome razmišlja DPS-u, on je rekao da koliko mu je poznato, ne razmišlja.

„Uostalom, podsjetimo se što je zapravo povod za proteste koje gledamo na ulicama Podgorice. Utvrđeno je da je vladajuća partija koristila neprijavljene fondove za finansiranje političke kampanje uoči izbora 2016; odgovorni za to snosiće posljedice u skladu sa zakonom, što nipošto ne opravdava ovako radikalno definisane zahtjeve organizatora pomenutih protesta“, naveo je on.

Vuković potvrđuje da ima utisak da opoziciona grupacija uporno pokušava da iz svog društva nekako izbaci DF, ali da zadrži njihovo biračko tijelo.

“Upravo u tom kontekstu razumijem djelovanje koncerna Vijesti, medija koji je nekada promovisao ideju nezavisne, građanske i evropske Crne Gore. Nijesam samo ja primijetio da su Vijesti jedine novine u regionu koje 21. marta na naslovnoj strani nijesu imale informaciju da je ratni zločinac Radovan Karadžić u Hagu osuđen na doživotnu robiju. Zato su imale srpskog mitropolita Amfilohija, zaduženog da ljudima na ulici daje smjernice za dalja politička djelovanja. Teror nad porodicom Tomkić iz Berana u Vijestima je gotovo prećutan, a prilog o dvije decenije NATO intervencije na SRJ urađen je u maniru Miloševićevog RTS-a. Istovremeno dok se kontinuirano medijski kreira osjećaj potpunog beznađa, protestima koji su u toku pokušava se pridodati epitet ,,građanski“, poručuje Vuković.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније