Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 04. 2019. 08:21 >> 07:52
3

CKM SAOPŠTIO

Zakon važan radi jačanja državnih simbola

Crnogorska kulturna mreža (CKM) apelovala je na poslanike da prilikom rasprave o Izmjeni i dopunama zakona o državnim simbolima i Danu državnosti pristupe odgovorno, jer je taj zakon, kako navode, veoma važan za dalje jačanje državnih simbola i podizanje svijesti kod građana o njihovog poštovanju.

 

"Kakav ćemo zakon dobiti zavisi od poslanika koji čine većinu u Skupštini, i na njima je najveća odgovornost. Zanimljivo je da poslanici SDP-a, koja je prepoznata kao procrnogorska partija, zarad ličnih sitnih partijiskih interesa neće učestvovati u raspravi za donošenje najvažnijeg zakona", saopštio je CKM.

Podsjećaju iz ove NVO da su svim poslanicima dostavili prijedloge amandmana na izmjenu i dopune ovog zakona, sa jasnim ukazom nedostataka postojećeg zakona, i Vladinih amandmana.

"Tražili smo i da sa njima lično razgovaramo na ovu temu i u direktnom razgovoru im približimo značaj usvajanja naših amandmana, ali nažalost do susreta sa biranim predstavnicima naroda nije došlo. Kao što i javnost zna poslanici nijesu prepoznatljivi da samostalno donose odluke, i predlažu amandmane na sopstvenu odgovornost, samim tim će od političke volje zavisiti kakav ćemo Zakon dobiti. Naročito je zanimljivo da poslanici vladajuće koalicije nijesu spremni da se suprostave prijedlozima Vlade ma kavi god oni bili", saopštio je CKM.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније