Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

03. 04. 2019. 14:39   >>  14:45 4

NIKOLIĆ U BRISELU

Protestima bi da prekrajaju volju birača

Protesti su legitimni i tekovina su razvijenih demokratija, ali se politički dijalog vodi isključivo unutar institucija sistema, kazao je poslanik DPS-a i predsjednik Odbora za međunarodne odnose Andrija Nikolić, nakon sastanka sa nizom poslanika Evropskog parlamenta u Briselu. On je kazao da je to ocjena i evropskih partnera.

"To je poruka koju su ponovili naši evropski sagovornici, uz našu ocjenu da su ti protesti rezultirali zahtjevima koji su potpuno pravno besmisleni, ustavno neutemeljeni, a suprotni su i osnovnim načelima demokratije, jer podrazumijevaju prekrajanje izborne volje građana", kazao je Nikolić.

Govorilo se i o EU integracijama, a Nikolić podsjeća da je Crna Gora, kao zemlja kandidat, najviše odmakla u procesu pristupanja EU.

Proces proširenja je, kako navodi, najbolja politika EU, kada je riječ o sazrijevanju država Zapadnog Balkana.

"Politika proširenja je jedan od uslova da EU ojača svoju unutrašnju i spoljašnju bezbjednost“, zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније