Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

04. 04. 2019. 13:29 >> 13:36
4

ZENKA U SKUPŠTINI

Bez istopolnih zajednica nema zatvaranja poglavlja 23

Crna Gora neće moći da zatvori poglavlje 23 ukoliko ne usvoji zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka u Skupštini.

Zenka je podsjetio da je usvajanje ovog zakona preduslov našeg evropskog puta.

On je kazao da se dičimo otvaranjem velikog dijela poglavlja i zatvaranjem, i da smo lideri u regionu. Što se tiče poglavlja 23, Zenka je rekao da hoće da kaže iskreno.

"Ako hoćemo ka Evropi, ovo vam je Evropa. Nema zatvaranje poglavlja 23 bez usvajanja ovog zakona" poručio je Zenka.

I dok iz DF-a ocjenjuju da se ovim zakonom napada porodica kao osnovna ćelija društva, iz DPS-a ističu da je riječ o civilizacijskom iskoraku i doprinosu borbi protiv diskriminacije.

"Bez obzira što se ovo pitanje u javnosti predstavlja kao evropsko pitanje, ne, ovo je pitanje civilizacijskog odnosa prema drugačijem. Čulo se ranije - da je Bog htio svorio bi Adama i Stevu, a ne Adama i Evu. Tačno je, ali je stvorio i Stevu. Taj Steva je božije dijete i ako pođemo od toga nećemo pogriješiti" rekao je Predrag Sekulić iz DPS.

Jovan Vučurović iz DF je istakao da je ovaj zakon usmjeren na biološko uništavanje Crne Gore.

"Da nije podrška natalitetu što će Steva i Steva ili Ana i Ana da se uzmu. Ovo je svakako jedan od zakona koji određuje gdje će krenuti Crna Gora. Da li će u besmisao i sram, poštovani građani" zapiato je poslanik DF.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније