Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 04. 2019. 16:38   >>  16:38 3

STOLTENBERG PORUČIO

"NATO će biti još potrebniji u budućnosti"

Članice NATO moraju prevazići međusobne razlike jer će Alijansa biti još potrebnija u budućnosti zbog izazova s kojima se ni jedna država ne može sama suočiti, kazao je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

 

Sa Stopltenbergom je saglasan I Atlantski savez Crne Gore čiji je predsjednik Savo Kentera učestvovao na konferenciji povodom 70 godina od osnivanja Alijanse u Vašingtonu.

Kentera je tom prilikom istakao značaj bilateralne i savezničke saradnje u okviru Alijanse  kao i njenu važnost za usmjeravanje dinamike evropskog puta i rješavanje otvorenih pitanja.

“Atlantski savez Crne Gore snažno podržava stavove generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, koji je, govoreći na ceremoniji obilježavanja jubileja NATO, naglasio neophodnost prevazilaženja međusobnih razlika u alijansi. Takođe, Atlantski savez Crne Gore smatra veoma bitnom poruku generalnog sekretara o tome da će Alijansa biti još potrebnija u budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Atlantski savez Crne Gore bezrezervno dijeli mišljenje generalnog sekretara Stoltenberga koji je kazao da je NATO suočen sa izazovima bez presedana - izazovima sa kojima se nijedna država ne može sama suočiti”.

 Kako su naveli iz Atlanstkog saveza  Stoltenberg je optužio „sve agresivniju Rusiju“,i za nagomilavanje vojske od Arktika do Mediterana i od Crnog mora do Baltika, sajber napade, pokušaje miješanja u demokratije i nepoštovanje Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, iz kojeg su se povukli i Vašington i Moskva.

"Rusija krši sporazum. U Evropi nema novih američkih raketa, ali ima ruskih. I dalje pozivam Rusiju da ponovo poštuje Sporazum o nuklearnim snagama, ali ona do sada nije preuzela korake da to uradi. Vrijeme ističe, zbog čega se moramo pripremiti za svijet bez sporazuma", kazao je generalni sekretar NATO.

Veliku konferenciju  je  ove godine organizovao Atlantski savez, Njemački Maršal fond i Minhenska bezbjednosna konferencija u saradnji sa NATO divizijom za javnu diplomatiju. Događaj je okupio NATO lidere, zvaničnike Sjedinjenih Država i Evrope, kao i stručnjake i ministre spoljnih poslova i odbrane koji su  razgovarali o trenutnom stanju i budućnosti NATO saveza.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније