Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

06. 04. 2019. 08:29 >> 08:29
12

ABAZOVIĆ SAOPŠTIO

Problem Ulcinja divlja gradnja, fali investicija

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je gradonačelniku, odbornicima SO i građanima Dan opštine Ulcinj, koji se simbolično obilježava svake prve subote u aprilu.

 

“Ulcinj je grad koji ima sve potrebne potencijale da bude turistička lokomotiva cijele regije, ali nam i danas, kao i prethodnih 30 godina, očigledno nedostaje više ljubavi od strane centralne i lokalne vlasti kako bi to realizovali. Skoro da ne postoji opština koja na malom prostoru ima više prirodnih resursa, ali oni i dalje, nažalost, nijesu u funkciji stvaranja boljih uslova za život”, navodi se u čestitki Abazovića.

On je naglasio da "najveći problemi sa kojima se grad suočava ostaju isti godinama, a tiču se Morskog dobra, Solane, Valdanosa, divlje gradnje, nedostaka investicija..."

"U narednom periodu moramo raditi pametnije i bolje, učiniti sve da omladina ostane u Ulcinju, a razvoj moramo bazirati na održivosti, zaštiti prostora i pravilnom planiranju. Vrijeme je da pokrenemo velike i planske investicije u turizmu, da dodatno angažujemo svoje kapacitete u poljoprivredi, pomognemo privrednike, ali i da afirmišemo našu milenijumsku kulturu”, ističe Abzović.

Ulcinju je, kako je rekao, potrebno vratiti stari sjaj.

"Zato je važno da gradu ukažemo ljubav i poštovanje. Dan opštine za sve nas koji volimo naš grad uvijek ima posebnu simboliku. Neka i ova prva subota aprila, označi kraj berbe stoljetnih maslina, vraćanje izgubljenog pormorskog identiteta i bude prvi korak ka uspješnoj turističkoj sezoni. U to ime, neka nam je srećan dan našeg Ulcinja”, zaključuje Abazović u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније