Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

06. 04. 2019. 13:58   >>  13:58 4

PODRŽALI PROTEST

Demokrate će inicirati smjenu Vukićevića

Odbornici Demokratske Crne Gore u ponedjeljak će podnijeti inicijativu za razrješenje predsjednika Opštine Žabljak Veselina Vukićevića zbog toga što je dozvolio da danas građani budu u situaciji da brane ono što nikome ne bi palo na pamet da takne - naša ekološka bogatstva.

 

"Ovom prilikom molimo sve odbornike opozicije da podrže našu inicijativu, a odbornike DPS-a da glasaju za smjenu aktuelnog predsjednika Opštine. U slučaju da to ne učine, odbornici DPS će potvrditi da i sami, jednako koliko i Vukićević, stoje iza ovakve okupacije na Durmitoru", navodi se u saopštenju predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Žabljak Darka Šljivančanina.

Kao dodatno ohrabrenje DPS-u da podrže smjenu aktuelnog predsjednika Opštine, Demokrate podsjećaju da su na Crnom jezeru i u njegovom zaleđu naše ljepote, naše šume, naše vode, koje su bogatstva Žabljaka i Crne Gore, a ne, nikako, bogatstva bilo kojih tajkuna.

"Demokratska Crna Gora snažno podržava današnji protest na Žabljaku protiv sječe smreka u zaleđu Crnog jezera. Demokrate su prve razotkrile štetne i protivpravne ugovore zaključene na štetu građana, a u korist tajkuna i privilegovanih pojedinaca", navodi se u saopštenju.

Sa Žabljaka se danas šalje poruka da sekompletan Žabljak ujedinio da spriječi, kako se navodi u saopštenju, tajkune u sječi naše šume i devastaciji našeg Nacionalnog parka.

"Događanja na Žabljaku govore o tome da se ovdje vode dvije borbe: prva, protiv biznisa u nacionalnim parkovima, a druga protiv devastiranja i sječe šume u zoni nacionalnog parka koje nisu ništa drugo do priprema terena za uvođenje nekog novog tajkuna.Za ovo se slobodno kao najveći krivac može osjećati aktuelni predsjednik Opštine Žabljak, Veselin Vukićević", zaključuju Demokrate.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније