Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 04. 2019. 19:23   >>  19:28 2

"POLITIZACIJA NIJE USPJELA"

DPS: Žabljačani zaštitili Crno jezero

Opštinski odbor DPS-a zahvalio je građanima Žabljaka na, kako kažu, dostojanstvenom i jedinstvenom istrajavanju u zaštiti Crnog jezera, durmitorskog i crnogorskog dragulja, čime je i suštinski potvrđeno da je Žabljak prava ekološka prijestonica Crne Gore.

"To je posebno došlo do izražaja na jučerašnjem konstruktivnom sastanku građana sa resornim ministrom Radulovićem i njegovim saradnicima, na kom je uvažena volja svih Žabljačana i jedinstveni zaključci lokalnog parlamenta od prije nekoliko dana. To je pokazala i današnja ranije zakazana šetnja od rampe do Crnog jezera, za kojom poslije jučerašnjeg sastanka praktično nije bilo ni potrebe, gdje je još jednom masovno izražena privrženost zaštiti jedinstvenih prirodnih resursa našeg durmitorskog kraja", kažu u žabljačkom DPS-u i dodaju kako su od prvog dana bili sa sugrađanima, zalažući se odlučno da ne bude politizacije i zloupotreba u dnevnopolitičke svrhe.

"Nijesu to uspjeli ni pojedini opozicioni lideri, koji su se danas nenadno pojavili u pomenutoj šetnji, niti pojedinci koji su se vjerovatno nadali da će uključivanjem u odbranu Crnog jezera ubrati jeftine političke poene, ili zadovoljiti neke druge interese. Žabljačani su svojim dostojanstvenim stavom i istrajavanjem na objektivnim principima svima održali moralno političku lekciju, i sve postavili na svoje mjesto, demonstrirajući tako društvenu zrelost i odgovornost za adekvatnu valorizaciju prirodnih resursa, zajedno sa nadležnim državnim organima, i za dalje planove razvoja ovog unikatnog prirodnog okruženja, čiji je dio svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a", poručili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније