Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

06. 04. 2019. 19:30 >> 22:50
114

PROTEST U PODGORICI

"Blokiraćemo sistem dok ne odu"

Organizatori protesta "Odupri se – 97.000" najavili su da će od naredne sedmice organizovati nenasilne akcije u svim gradovima u Crnoj Gori da bi, kako su kazali, blokirali sistem i prisilili vlast da prihvati njihove zahtjeve.

Građani su se okupili ispred Skupštine, nakon čega su krenuli u šetnju prema zgradama Predsjednika, Centralne banke, Vrhovnog državnog tužilaštva.

Nikola Grdnić je, u ime organizatora, rekao da bunt treba da krene iz svih gradova i najavio akcije nenasilnog otpora koje će organizovati i drugim danima, a ne samo subotom.

On je kazao da pokret Odupri se nikad neće postati partije, navodeći da je skup koji organizuju građanski za dobro svih građana.

“Sporazumom sa partijama otvorili smo vrata da se svi ujedinimo jer je ovo bunt svih nas, jer samo ujedinjeni možemo pobijediti režim”, poručio je Grdinić.

Kako je naveo, ovo je šansa da tako ujedinjeni “izaberemo najsposobnije i organizujemo prve slobodne izbore u Crnoj Gori“. “Hoćemo da doživimo državnu na čijem čelu neće biti lopovi i gdje će svoje mjesto imati sposobni, a ne podobni”, istakao je Grdinić.

On je rekao da se student, koji su najjača snaga, bude i dodao da će formirati živi zid mladih kako bi pokazali da su zajedno.

Vuk Vujisić iz Studentske inicijative kazao je da protesti neće stati ni pored pritisaka.

“I pored svih zastrašivanja nećemo stati dok sa slobodom ne upoznamo i poslednjeg mladog čovjeka u Crnoj Gori. Nije normalno da mladi poslije završenih fakulteta odlaze odavde, da ovoliko godina nekamo slobodan Univerzitet”, naveo je Vujisić.

Prema njegovim riječima, Univerzitet Crne Gore je pod partijskom kontrolom.

“Univerzitet mora biti bastion slobode na kome se mora učiti o slobodi. Studenti traže samo bolje uslove za rad i studentski parlament koji će zastupati naše interese i, naravno, da se poslije studija mogu zaposliti i stvarati porodicu”, kazao je Vujisić.

Građanski aktivista Dragan Sošić rekao je da su građani najvažniji dio države i pozvao na ostavke državnih funkcionera.

“Ovih dana Crnu Goru građani brane tijelima. Oteli su nam vlast i 30 godina je ne puštaju”, rekao je Sošić. On je najavio da će narednih dana organizovati brojne akcije građanske neposlušnosti.

“Blokiraćemo im sistem sve dok ne odu. Bićemo uporni. Radićemo sve to do kraja", kazao je Sošić.

Пратите нас на

Коментари114

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније