Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

08. 04. 2019. 14:15 >> 15:38
46

NEZAVISNI POSLANICI

Na pomolu novi politički savez

Predstavnci posebnog kluba poslanika u Skupštini Crne Gore najavili su formiranje političkog saveza. Kažu da su o tome razgovarali i sa predsjednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem. Primarni cilj saveza će, kažu, biti organizovanje fer izbora i smjena vlasti.

Poslanici Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Goran Radonjić, poslanik Radničke partije Janko Vučinić i nezavisni poslanici Anka Vukićević i Aleksandar Damjanović na istoj su adresi u Skupštini Crne Gore. Kažu i da bi uskoro mogli dobiti pojačanje.

“Imali smo razgovor sa Vladimirom Jokovićem iz SNP-a, izrazili smo spremnost za saradnju. Ideja je da iz svega ovoga dođe do jednog širog saveza koji bi okupio jedan broj i političkih subjekata i pojedinaca koji bi bio jedan ozbiljan dio jedne nove političke ponude bez kojeg neće biti ozbiljnih političkih promjena”, kazao je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, na konferenciji za medije.

Stari političari u novom savezu kažu da se neće odreći identiteta, ali ni uspostavljanja saradnje sa opozicionim kolegama.

“Smatramo da je došlo vrijeme da na slobodnim izborima promijenimo vlast i da na takvim izborima biramo vlast, a ne da biramo ko će biti najjači u opoziciji”, poručio je Janko Vučinić, nezavisni poslanik.

Poslanik Goran Radonjić iz Ujedinjene CG kaže da je obaveza opozicije ostavi razlike po strani.

“Primarni cilj mora biti uspostavljanje slobodnog društva”, poručio je Radonjić.

Tatjana Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније