Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

08. 04. 2019. 18:51 >> 23:31
2

"NE UPLIĆITE NAS U POLITIČKE IGRE"

MORT: Neistiniti navodi Demokrata

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) saopštilo je da je Demokratska Crna Gora iznijela netačne tvrdnje da je taj resor Vlade na bilo koji način prekršio zakon ili učestvovao u političkoj korupciji, dajući u zakup dio nepokretnosti i objekata privremenog karaktera oko Crnog jezera.

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je danas da je javni ugovor, zaključen između države i kompanije "Explorer", nezakonit.

"Javni pozivi za davanje u zakup dijela nepokretnosti i objekata privremenog karaktera u svojini Crne Gore i lokacija za postavljanje privremenih objekata u Nacionalnom parku „Durmitor“ (lokalitet Crno jezero i lokalitet Radovan Luka) i Nacionalnom parku „Biogradska gora“ (lokalitet Biogradsko jezero), na osnovu kojih je u skladu sa sprovedenim tenderskim postupkom, potpisan Ugovor sa odabranim ponuđačem Konzorcijum "Explorer", objavljeni su i sprovedeni u skladu sa Zakonom o državnoj imovini („Sl. list CG“, br. 21/09,40/11), Uredbom o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini („Sl. list CG“, br. 44/10) i Uredbom o prodaji akcija i imovine putem javnog tendera („Sl. list RCG“, br. 65/03). Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja zabranjuje da pravna lica, privredna društva i preduzetnici i sa njima povezana pravna i fizička lica, koji su, na osnovu ugovora sa nadležnim organima, u skladu sa zakonom, vršili poslove od javnog interesa ili su zaključili ugovor u postupku javnih nabavki, u periodu od dvije godine koji prethodi zaključivanju ugovora, za vrijeme trajanja tog poslovnog odnosa, kao i dvije godine nakon prestanka tog poslovnog odnosa, ne mogu davati priloge političkim subjektima, a što u ovom konkretnom predmetu nije slučaj, budući da čitav postupak nije sproveden na osnovu Zakona o javnim nabavkama, već kao što je gore navedeno na osnovu Zakona o državnoj imovini. Takođe, u konkretnom slučaju, nije predviđeno da se na zakupca prenese vršenje javne funkcije, koja je u nadležnosti Nacionalnog parka Durmitor, odnosno Javnog preduzeća Nacionalni parkovi, već postavljanje i upravljanje komercijalnim sadržajima", navodi se u reagovanju MORT-a.

Sve i da su navodi Demokrata o donaciji tačni, kaku su naveli, državni organ, u ovom slučaju MORT, nije nadležan da utvrđuje ove i ovakve okolnosti.

"Shodno Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, na koji se Demokrate pozivaju, isključiva odgovornost kao i eventualne sankcije su na pravnim licima, privrednim društvima, preduzetnicima i sa njima povezanim pravnim i fizičkim licima. Kao Ministarstvo koje je sprovelo javni postupak, a koje radi u interesu svih građana i očuvanju opšteg dobra, poručujemo Demokratama da nas ne upliću u političke igre. Javni poziv za davanje u zakup državne imovine imao je samo jedan cilj, volarizaciju turističke ponude Žabljaka", zaključuje se u saopštenju MOTA-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније