Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2019. 16:59   >>  16:58 6

PODRŠKA PROTESTIMA

I Demokrate bojkotuju Skupštinu Glavnog grada

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada saopštio je da će bojkotovati sjednicu lokalne skupštine zakazanu za 11. april.

"Razlog bojkotovanja i ove sjednice jeste pružanje podrške građanima Podgorice i cijele Crne Gore, koji se iz subote u subotu okupljaju, kako u Podgorici tako i širom Crne Gore, od kako se pred očima cjelokupne crnogorske javnosti desio politički zemljotres naopakog poretka u vidu isplivavanja na vidjelo dokaza o koruptivnom ponašanju državnih funkcionera, nelegalnom uzimanju enormnih suma novca i protivzakonitom finansiranju DPS-a", navode u saopštenju. 

Podsjećaju da je jedan od glavnih aktera afere "Koverat" doskorašnji prvi čovjek Glavnog grada, Slavoljub Stijepović.

"Dodatni razlog za bojkot ove sjednice Skupštine Glavnog grada jeste u tome što će se na njenom dnevnom redu naći i Izvještaj o radu Gradonačelnika za 2018. godinu, a koji se upravo odnosi i na period kada je Slavoljub Stijepović obavljao funkciju gradonačelnika. Nije primjereno da odbornici Demokrata, koji su izabrani glasovima građana Podgorice čistim kao suza, učestvuju u raspravi o Izvještaju čovjeka koji je zahvaljujući kovertama koje je trpao u svoje džepove bio na čelu grada", dodaju u saopštenju.

Sa druge strane, kako navode, brojni problemi građana Glavnog grada ostaju neriješeni i nakon dolaska novog podnosioca izvještaja o radu gradonačelnika.

"Nažalost, ništa se nije promijenilo. Rezultata rada i dalje nema. Kao i za vrijeme Stijepovićevog mandata, nastavlja se sa kašnjenjem realizacije kapitalnih projekata. Prevare građana Podgorice oko obećanog ubrzanog razvoja grada i dalje traju i, nažalost, ne nazire se njihov kraj. Novi gradonačelnik se više bavi poslovima iz nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova, nego onim što je zapravo njegov posao kao prvog čovjeka grada. Zato se nadamo da ćemo vrlo ubrzo i našu Podgoricu osloboditi neodgovorne DPS vlasti i preuzeti odgovornost za razvoj našeg grada po mjeri potreba njegovih žitelja", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније