Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 04. 2019. 13:40   >>  13:44 5

DPS BUDVA

"Šetalište kao ratna zona a ne turistička destinacija"

Fotografije šetališta u Budvi govore više od riječi i simbolizuju viziju upravljanja gradom bivšeg gradonačelnika Dragana Krapovića, kazali su iz Opštinskog odbora DPS-a. Oni ističu da šetalište više liči na ratnu zonu nego na elitnu turističku destinaciju.

Iz budvanskog DPS-a ističu da bi Krapoviću, kako su kazali, umjesto što ćuti, najbolje bilo da prošeta gradskim šetalištem ili, kako su kazali, onim što je ostalo od njega, poslije njegovog dvogodišnjeg promašenog upravljanja Budvom, i sprovođenja "strateških" odluka.

"Kakva je vizija koju je Krapović najavio na javnoj raspravi u novembru, turisti koji su već stigli u Budvu sigurno će dosta dugo pamtiti. Šetalište više liči na ratnu zonu nego na elitnu turističku destinaciju, kakvu je u novembru najavljivao", navodi se u saopštenju.

Jeftine populističke izjave, kako su kazali, jedini su rezultati dvogodišnjeg mandata Demokrata u tom gradsu.

"Ovom prilikom ih javno pitamo: kada ste u novembru najavili rušenje, zašto nijeste odredili alternativne lokacije za ljude koji su od tih lokacija sebi i porodicama obezbjeđivali egzistenciju, zbog čega prethodno niste napravili plan uređenja tog prostora, pa tek onda krenuli u promjenu plana privremenih lokacija, zbog čega ste dozvolili da turiste na Budvanskoj rivijeri dočkaju umjesto uređenog šetališta, bageri i rupe na svakom koraku?", Navodi se u saopštenju.

Odgovori su, kažu, jasni.

"Prvo, nije vas briga za 250 porodica, koje su od tih lokacija egzistiale. Bitni su vam samo populistički potezi koji vam se vraćaju poput bumeranga", navode iz DPS-a.

Oni ocjenjuju da Demokratska Crna Gora nema nikakvu viziju razvoja grada, već, kako su kazali, samo rušilačku.

"Kada se tome još doda da ste u novembru bili itekako svjesni da vam ubrzo slijedi razvlašćivanje, ne čudi takvo vaše ponašanje", kazali si iz budvanskog DPS-a.

Tvrde i da ništa drugačije nijesu ni očekivali.

"Jer je cjelokupna javnost svjesna da vi ne znate šta je ozbiljno upravljanje destinacijom, da odluke donosite stihijski i bez bilo kakve ideje o daljem razvoju grada. Kako i ovoga puta ne biste pobjegli od činjenica, dostavljamo vam i par fotografija sa budvanskog šetališta koje govore više od riječi i simbolizuju vašu “viziju” upravljanja gradom", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније